Završio 5. "Mali Marulić"

“Velom Joži” GKL Rijeka tri nagrade

Hina



    Prema odluci žirija nagrada za dramatizaciju dodijeljena je Reneu Medvešeku za predstavu »Veli Jože« u izvedbi riječkog Gradskog kazališta lutaka. Medvešek je za tu predstavu dobio i glavnu nagradu za režiju, a glumac Zlatko Vicić nagradu za lutkarsku animaciju lika Velog Jože. 


    Nagradu za majstorski izvedeno scensko pripovijedanje i obraćanje dječjoj publici dobio je ansambl predstave »Tajna Krpen Kralja« Dječjeg kazališta »Branka Mihaljevića« iz Osijeka. Nagradu za lutkarsku animaciju lika Prašnjavka iz istoimene predstave Gradskog kazališta lutaka Split osvojila je Andreja Majica. Među nagrađenima je i Peter Harl koji je osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu u monodrami »Antonton« (»Antuntun« – Grigora Viteza) Slovenskog narodnog gledališča iz Nove Gorice. Scenograf Ivan Dobran i lutkarica Sunčica Jerković iz predstave »Prašnavko« GKL Split nagrađeni su za likovni izričaj u cjelini. 


    U natjecateljskom dijelu programa bile su izvedene predstave iz sedam hrvatskih i slovenskog kazališta, a izvan konkurencije izvedena je predstava Gradskog kazališta mladih Split »Krčma, Alkar, Duga«. Festival je posjetilo 2.800 gledatelja, a predstave su bile izvođene u svim splitskim kazalištima – Gradskom kazalištu lutaka, Gradskom kazalištu mladih i HNK-u.