Spremni za EPK

Veliki uspjeh opere »Romeo i Julija« riječke Opere na gostovanju u Ravenni

Hina

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

»I zbog toga uopće ne sumnjam da je 'Zajc' potpuno spreman za EPK i za sada mogu samo reći da će međunarodnih gostovanja i uspjeha riječkog kazališta, i to ne samo Opere, u nadolazećim sezonama biti sve više«, smatra Marin Blažević



RIJEKA Opera Charlesa Gounoda »Romeo i Julija« riječke Opere u režiji Marina Blaževića i pod ravnanjem Paola Olmija na gostovanju u Ravenni pred prepunim je gledalištem, uz nesvakidašnji dugačak i srdačan pljesak, ovacije i povike na kraju dviju izvedaba, doživjela veliki uspjeh, izvijestio je u ponedjeljak HNK Ivana pl. Zajca.


Predstava je nastala u koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca, Teatra Alighieri i Fondazione Ravenna Manifestazioni, a nakon riječke premijere 12. siječnja izvedena je u Ravenni 18. i 20. siječnja pred rasprodanim gledalištem, gdje ju je vidjelo više od 1700 ljudi.


Nakon povratka iz Ravenne redatelj Marin Blažević, ujedno i intendant HNK Ivana pl. Zajca, rekao je da mu je važnija uloga intendanta jer ga je, kao i na mnogim gostovanjima dosad, »ponosom ispunio ne samo vrhunski profesionalizam svih suradnika u kazalištu, od tehnike preko zbora i orkestra do opernih solista, nego i njihov izvedbeni entuzijazam«.




»I zbog toga uopće ne sumnjam da je ‘Zajc’ potpuno spreman za EPK i za sada mogu samo reći da će međunarodnih gostovanja i uspjeha riječkog kazališta, i to ne samo Opere, u nadolazećim sezonama biti sve više«, stoji u priopćenju.


U glavnim ulogama nastupili su Margarita Levchuk i Jesus Alvarez, a u sporednima Eugeniy Stanimirov, Michael Wilmering, Ivana Srbljan, Dario Bercich i drugi. U premijernoj izvedbi u Rijeci u glavnim su ulogama bili Anamarija Knego i Aljaž Farasin.


Dramaturginja i prevoditeljica libreta je Lada Čale Feldman, scenograf i oblikovatelj svjetla Alan Vukelić, kostimografkinja Sandra Dekanić, a scenski pokret i koreografiju osmislila je Mila Čuljak.