Ulaz slobodan

U sjećanje na barda književnosti: U Gavelli u petak i subotu druge “Krležine noći”

Hina

Zamišljene kao večernja okupljanja malih formi i odabranih studentskih radova nastalih po Krležinim naslovima, »Krležine noći« utemeljene su 2017. godine s ciljem da se, pored »Gavellinih večeri«, usmjeri reflektor na nezaobilazan značaj Krležinog pisma u hrvatskoj kulturi, priopćeno je iz Gavelle



Drugo izdanje manifestacije »Krležine noći« zagrebačkog Gradskog dramskog kazališta Gavelle, kojima je cilj skrenuti pozornost na nezaobilazan značaj Krležinog pisma u hrvatskoj kulturi, održat će se u petak i subotu 2. i 3. ožujka, a donose dvije studentske produkcije po djelima i motivima velikoga barda hrvatske književnosti.


U petak 2. ožujka u Klubu »Gavella« Ognjen Milovanović, Elizabeta Brodić, Lucija Dujmović, Kim Končar, Roko Sikavica i Jakov Jozić izvest će »Banket u Blitvi, fragmenti» Miroslava Krleže.


Dan kasnije, u subotu 3. ožujka, Ivan Colarić i Petra Svrtan izvest će »U agoniji, Presto ma non troppo» prema motivima Miroslava Krleže.




Zamišljene kao večernja okupljanja malih formi i odabranih studentskih radova nastalih po Krležinim naslovima, »Krležine noći« utemeljene su 2017. godine s ciljem da se, pored »Gavellinih večeri«, usmjeri reflektor na nezaobilazan značaj Krležinog pisma u hrvatskoj kulturi, priopćeno je iz Gavelle.


Osim što je hrvatski književni bard, Krleža je i kreativni suutemeljitelj kazališta Gavelle, koje je otvoreno 1953. predstavom »Golgota«.


»Tijekom povijesti ovog kazališta veliki dio repertoara oslanja se na njegova dramska književna djela. Dođite i poslušajte što nam zajedno s Krležom imaju poručiti diplomantni ADU ‘Banketom u Blitvi’ – koja je ‘U agoniji’«, poručuju iz Gavelle.


Ulaz na »Krležine noći« je slobodan. Budući da je ove godine atrij kazališta u rekonstrukciji, program će se odvijati u intimnom krugu Kluba »Gavella«.