Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
24. siječnja 2020.
Predstava

foto U riječkom HNK premijerno prikazan Mozartov Figarov pir

Foto M. Gracin
Foto M. Gracin
Autor:
Objavljeno: 30. ožujak 2019. u 22:32 2019-03-30T22:32:28+01:00

 Komična opera Wolfganga Amadeusa Mozarta »Figarov pir« nastala u koprodukciji Opere HNK Ivana pl. Zajca, Fondacije Punto Arte iz Amsterdama i tršćanskog Piccolo Festival del Friuli Venezia Giulia premijerno je u subotu prikazana u riječkom HNK Ivana pl. Zajca.
Izvedbom Mozartove komične opere u četiri čina ravnao je dirigent Stefano Rabaglia, redateljica je Eva Buchmann, a dramaturg Ben Hurkmans.
U predstavi nastupaju Oliviero Giorgiutti, Ingrid Haller, Anamarija Knego, Dario Bercich, Iva Krušić, Olga Kaminska, Slavko Sekulić, Sergej Kiselev, Morana Pleše i Luka Ortar.

K3003MG8
Figarov pir / Foto Marko Gracin

Kostimografkinja predstave je Manuela Paladin Šabanović, koreografkinja Oksana Brandiboura Kožul, a oblikovateljica svjetla Dubravka Kurobasa.
»Figarov pir» je jedna od najizvođenijih Mozartovih opera uopće, a, kako se ističe u najavi predstave, redateljica Eva Buchmann posvetila se istančanoj karakterizaciji brojnih likova, od kojih svaki, uz komičnu, ima i svoju tamniju, skrivenu stranu, koja se radnjom razvija sve do otkrivanja sve banalnosti i jednostavnosti ljudskih poriva i želja.

»Figarov pir« je druga koprodukcija riječkog kazališta ove sezone.
Redateljica Eva Buchmann postavila je ovu predstavu u Italiji u srpnju prošle godine, a u Rijeci je priređena verzija s novom podjelom i dorađenom režijom.
Reprize su na programu 3. i 5. travnja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.