Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Anno Domini 2018

U Puli otvoren 24. međunarodni kazališni festival ''PUF''

Foto Glas Istre
Foto Glas Istre
Autor:
Objavljeno: 1. srpanj 2018. u 19:41 2018-07-01T19:41:30+02:00

 Izvedbom kazališnog projekta »Anno Domini 2018«, predstavom »Halab« u hrvatsko – španjolskoj koprodukciji čiju koreografiju i režiju predstave potpisuje Sol Picó, u nedjelju navečer je na pulskom Trgu Portarata otvoren 24. međunarodni kazališni festival PUF.

Do 5. srpnja bit će prikazano deset predstava, a namjera predstave »Halab« bila je, kako je naveo organizator, osvijestiti i pružiti vidljivost humanitarnoj tragediji izbjeglica koje svakodnevno riskiraju život u Sredozemnom moru pokušavajući pobjeći teroru iz njihovih zemalja. Riječ je u putujućem uličnom plesnom djelu koje je interpretiralo petnaest glumaca i plesača.

Po riječima umjetničkog direktora PUF-a Branka Sušca, ovaj festival svake godine nastoji biti tematski aktualan, pa je stoga i tema predstave »Anno Domini« ovaj put problem izbjeglica. Druga predstava večeri održava se u Istarskom narodnom kazalištu, a nastupa Plesna kompanija Michal Zahora iz Češke s predstavom »Pulsar«.
Drugi dan festivala donosi predstavu »Posvećenje proljeća« koja će se uprizoriti u Istarskome narodnom kazalištu u Puli.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.