Nova sezona i upisi

Šesnaesta sezona Ri Teatra: Kazalište koje se ne trudi biti drugačije

Kim Cuculić

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza



RIJEKA Šesnaestu sezonu Ri Teatar otvorit će ovog petka, 23. rujna, posebnim izdanjem hit-predstave »50 nijansi zelene«. Kako je kazao voditelj Ri Teatra Bojan Lakoš, njihova nova kazališna sezona odvijat će se pod sloganom »Kazalište koje se ne trudi biti drugačije«.


Osim brojnih repriza, četiri nove premijere najavljene su za travanj sljedeće godine, no u tijeku je natječaj pa se još ne zna o kojim je naslovima riječ. Iza Ri Teatra je i bogata ljetna turneja, s ukupno 34 gostovanja. Bojan Lakoš osvrnuo se i na radove poduzete u KUC-u Kalvariji, realizirane vlastitim sredstvima.


U nedjelju, 25. rujna u 16 sati bit će održani zadnji upisi u jubilarnu 30. generaciju Škole glume, koju je dosad završilo 379 polaznika. Ravnateljica Doma »Turnić« Martina Kalčić i Alenka Butigan najavile su gostovanje predstave »Stand up Cabaret – Dom ‘Turnić’«, koja će biti izvedena 13. listopada u 18.30 sati u sklopu »Mentalfesta«.

Mađioničar Andrej Škedel osvrnuo se na treći »Magicfest«, festival najboljih mađioničara Hrvatske, što će u KUC-u Kalvarija biti održan 7. i 8. listopada, a dio programa odvijat će se i u ZTC-u. Marko Dorčić najavio je gostovanje edukativne predstave »Lucijina priča« u Beogradu.