Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Kultno djelo

SUNSET BOULEVARD: Popularni riječki mjuzikl dolazi na daske 'Lisinskog'

SUNSET BOULEVARD: Popularni riječki mjuzikl dolazi na daske 'Lisinskog'
SUNSET BOULEVARD: Popularni riječki mjuzikl dolazi na daske 'Lisinskog'
Autor:
Objavljeno: 19. lipanj 2019. u 13:21 2019-06-19T13:21:35+02:00

Mjuzikl je nastao prema filmu Billyja Wildera iz 1950. godine o velikoj zvijezdi nijemoga filma Normi Desmond, koja je pala u zaborav pojavom zvučnoga filma i mladom scenaristu željnom uspjeha Joeu Gillisu

RIJEKA - »Sunset Boulevard«, popularni mjuzikl riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca, 21. rujna stiže na daske »Lisinskog«.

Ovo djelo kultnog statusa i jedan od najboljih i najpoznatijih svjetskih mjuzikala, priča je o ljubavi i opsesiji, o licu i naličju Hollywooda 1950-ih poznatog skladatelja Andrewa Lloyda Webbera. Mjuzikl je nastao prema filmu Billyja Wildera iz 1950. godine o velikoj zvijezdi nijemoga filma Normi Desmond, koja je pala u zaborav pojavom zvučnoga filma i mladom scenaristu željnom uspjeha Joeu Gillisu. Mjuzikl je postigao nezapamćen uspjeh na West Endu i Broadwayu, s tim da je brodvejska vezija, s Glenn Close u glavnoj ulozi, osvojila sedam nagrada Tony.

Zvijezde riječke predstave su Damir Kedžo i Leonora Surian Popov. U ostalim ulogama pojavljuju se Elena Brumini kao Betty te Dario Bercich u ulozi Maxa von Mayerlinga. Ansambl predstave, pod redateljskim vodstvom Renate Carole Gatice i pod dirigentskom palicom maestra Igora Vlajnića, koji je preveo i prepjevao tekst mjuzikla (u originalu Don Black i Christopher Hampton) čine članovi Hrvatske drame u suradnji s Talijanskom dramom, Baletom i Operom HNK-a Ivana pl. Zajca.

»Ovaj mjuzikl ima sve: tu su muško-ženski odnosi, odnos prema onome što radiš, što stvaraš, ljubomora, prava ljubav, ljubav iz interesa, brutalnost kompetitivnosti i konkurencija... Zaista je širok raspon tema koje »Sunset Boulevard« pokriva«, kaže redateljica Renata Carola Gatica.

Koreografkinja je Tihana Strmečki, scenografi su Dalibor Laginja i Paola Lugarić, a kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović. Ulaznice su dostupne na blagajnama »Lisinskog« i na www.lisinski.hr.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.