Briljantna sezona

Riječki lutkari i dalje nižu uspjehe: ‘Zamrznute pjesme’ osvojile osam nagrada

Portal Novilist.hr

Scena iz predstave Zamrznute pjesme / Foto GKL Rijeka

Scena iz predstave Zamrznute pjesme / Foto GKL Rijeka



RIJEKA Za Gradsko kazalište lutaka Rijeka ovo je briljantna sezona! Predstava „Zamrznute pjesme“ autorice i redateljice Tamare Kučinović, u produkciji GKL Rijeka, s ovogodišnjeg 27. Susreta lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske – SLUK-a vratila se kući s novih osam nagrada.


U realizaciji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, ovogodišnji 27. SLUK održan je u od 29. svibnja do 2. lipnja u Osijeku te je uz bogat popratni program u natjecateljskom dijelu programa okupio 13 predstava.


„Zamrznutim pjesmama“ dječji prosudbeni odbor dodijelio je nagradu za najbolju predstavu Festivala, a stručni ocjenjivački sud u sastavu: Teodora Vigato, Nina Mitrović, Jasmina Pacek, Maja Lučić Vuković i Davor Bobić istoj je predstavi dodijelio sedam nagrada i to za najbolje oblikovanje rasvjete Deniju Šesniću, za najbolju kreaciju lutaka Aleni Pavlović, za najbolju kostimografiju Aleni Pavlović, za najbolju žensku glumu-animaciju Petri Šarac i pomoćnoj animatorici Andrei Špindel za ulogu djevojčice Katje, za najbolju mušku glumu-animaciju Tilenu Kožamelju i pomoćnim animatorima Davidu Petroviću, Damiru Orliću, i Andrei Špindel za ulogu dječaka Kostje, zatim nagradu za najbolju režiju Tamari Kučinović te nagradu za predstavu u cjelini uz obrazloženje:




„Predstava odiše zajedništvom ansambla i autorskog tima koji nas vode kroz hladne predjele iz kojih izvire toplina ljudskog srca. Zamrznute pjesme ne bježe od teških tema i hrabro nas podsjećaju da se ljepota bivanja čovjekom skriva u najobičnijim životnim trenucima.“ 


Uz autoricu i redateljicu Tamaru Kučinović, autorski tim predstave čine i dramaturški suradnik i asistent redateljice Nikša Eldan, kreatorica lutaka i scenografije Alena Pavlović koja je i lutkarska tehnologinja uz Luči Vidanović, skladatelji Ivana Đula i Luka Vrbanić te oblikovatelj svjetla Deni Šesnić. Predstavu izvode Tilen Kožamelj, David Petrović, Damir Orlić, Andrea Špindel i Petra Šarac.


Također, na Festivalu je voditeljici promidžbe i marketinga GKL Rijeka Marsinah Vokši Rosenfeld dodijeljena i Povelja za dugogodišnji rad u lutkarstvu. 


U sezoni 2018./2019., koja se približava svom kraju, riječki lutkari za sada su osvojili čak trideset nagrada s tri predstave: „Zamrznute pjesme“, „Wanda Lavanda“ i „Avanture maloga Juju“ s kojima će 19. lipnja sudjelovati na 59. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku.