Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Kulturni centar Kalvarija

Ri Teatar: Svakog tjedna – premijera jedna

Snimio Ivica TOMIĆ
Snimio Ivica TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 7. travanj 2015. u 16:04 2015-04-07T16:04:47+02:00

Ove godine tijekom travnja bit će premijerno izvedene tri predstave. Prema riječima Bojana Lakoša, riječ je o žanrovski različitim predstavama. Prva je na programu crna komedija »Pokop premijera«, koja će premijerno biti izvedena u subotu, 11. travnja, u 20 sati, a repriza je 12. travnja

 

Ri Teatar – Kulturni centar Kalvarija i treću godinu zaredom organizira projekt »Svakog tjedna – premijera jedna«. Ove godine tijekom travnja bit će premijerno izvedene tri predstave.

Prema riječima Bojana Lakoša, riječ je o žanrovski različitim predstavama. Prva je na programu crna komedija »Pokop premijera«, koja će premijerno biti izvedena u subotu, 11. travnja, u 20 sati, a repriza je 12. travnja.

– »Pokop premijera«, s podnaslovom »Grobari«, omnibus je komedija koja ide u smjeru političke satire i crnog humora. Riječ je o crnoj komediji o hrvatskoj zbilji, gledano kroz oči triju grobara. Tekst je napisao Donato Jurković, a režiju potpisuje glumački ansambl: Lado Bartoniček, Tomislav Vičević, Bojan Lakoš i Igor Ban. Asistentica je Ana Marija Rakitić, scenograf je Komunalno društvo »Čavle«, autor glazbe je Lado Bartoniček, a oblikovatelj svjetla Igor Kondić – najavio je Bojan Lakoš, uz napomenu da se predstava zbog svog sadržaja ne preporučuje osobama koje su pod istragom USKOK-a, aktivnim članovima dviju najvećih političkih stranaka i osobama koje su kreditno zadužene u »švicarcima«.

Druga premijera je »Kuća Velikog Brata«, 18. travnja u 20 sati. Ovu komediju izvodi mladi ansambl Ri Teatra, a radi se o poigravanju formom reality showa i parodiji industrije zabave. Predstava nastaje prema ideji i konceptu Sanje Šamanić, a redateljice su Ana Marija Rakitić i Sanja Šamanić. Glume Josip Medaković-Krešo, Nikola Periša, Marina Periša, Katarina Gošić, Sanja Šamanić, Ana Marija Rakitić, Kristina Starc/Antonela Grgić i Bojan Lakoš.

Za 25. travnja u 20 sati najavljena je premijera komedije »50 nijansi bijele« autora i redatelja Tene Ružić i Anisa Galijatovića. Zanimljivost je ove predstave što će publika uz pomoć bežičnih daljinskih upravljača sama odlučivati o smjeru izvedbe. U ovoj predstavi igraju Igor Kondić, Tomislav Vičević, Anis Galijatović, Ivan Raffaeli, Edo Kalebić, Josipa Manjgotić, Nikolina Vorić, Jasmina Mahmić, Angela Stipić i Noela Alić.

Za one koji odluče doći na sve tri premijere ili reprize, Ri Teatar ima popust od 25 posto na ulaznice. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.