Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 1
Sutra: 2° 2° 1
21. siječnja 2020.
Riječki HNK

Premijerno izvedeni InferNo i Oedipus Rex

Oedipus Rex
Oedipus Rex
Autor:
Objavljeno: 13. ožujak 2015. u 23:33 2015-03-13T23:33:47+01:00

Redatelj obaju djela je Nijemac Christian Romanovski, suprug Dunje Vejzović a izvedbama je ravnao finski dirigent Ville Matvejeff

Na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) Ivana pl. Zajca u Rijeci u petak navečer je priređen dvostruki premijerni program, s nastupom Dunje Vejzović sa skladbama Milka Kelemena objedinjenim pod nazivom "InferNo" te operom-oratorijem Igora Stravinskog "Oedipus Rex".

Redatelj obaju djela je Nijemac Christian Romanovski, suprug Dunje Vejzović a izvedbama je ravnao finski dirigent Ville Matvejeff.

"InferNo" je sastavljen od četiriju skladbi za solo glas Milka Kelemena, skladnim na tekstove Dantea, Heinricha Heinea i Fernanda Arrabala. Jedna od najznačajnijih hrvatskih opernih pjevačica Vejzović je performerski oplemenila svoj pjevački nastup u kostimima koje je prema njezinoj ideji osmislila Dženisa Pecotić.

Dunja Vejzović je tako nastupila prvi put na sceni riječkoga HNK Ivana pl. Zajca u pjevačko-dramskoj ulozi, a ujedno je to njezin prvi nastup na opernoj sceni nakon desetak godina.

U drugom dijelu, u operi-oratoriju "Oedipus Rex" nastupio je proslavljeni pjevač Giorgio Surian. Uz njega su na sceni bili Marko Fortunato, Nataša Jović Trivić, Slavko Sekulić, Sebastijan Podbregar, Dario Bercich, Tilla Bjedov i glumica Andreja Blagojević kao pripovjedačica.

Romanowski je autor i scenografije te je oblikovao svjetlo. Autorice kostima su Dženisa Pecotić i Manuela Paladin Šabanović, također prema ideji Dunje Vejzović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.