Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4n
Sutra: 12° 12° 4n
15. prosinca 2019.
Ljetna pozornica

Popularna opera Jakova Gotovca: "Ero s onoga svijeta" u subotu u Opatiji

Popularna opera Jakova Gotovca: "Ero s onoga svijeta" u subotu u Opatiji
Popularna opera Jakova Gotovca: "Ero s onoga svijeta" u subotu u Opatiji
Autor:
Objavljeno: 20. lipanj 2018. u 8:31 2018-06-20T08:31:57+02:00

OPATIJA Opera Jakova Gotovca »Ero s onoga svijeta«, u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, bit će održana u subotu, 23. lipnja u 21.30 sati na opatijskoj Ljetnoj pozornici. Najuspješnije i najpopularnije Gotovčevo djelo ubraja se među najuspjelije slavenske komične opere, a od praizvedbe u zagrebačkom HNK-u 1935. gotovo ne silazi s repertoara svih hrvatskih nacionalnih kuća.

Glazbeni kolorit, bujna orkestracija, živahni ritmovi, pjevne vokalne linije koje neprekinuto teku u uskoj su vezi s iznimnim libretom Milana Begovića, prepunim duhovitih i domišljatih stihova.

Autorski tim, između ostalih, čine dirigent Nikša Bareza, redatelj Krešimir Dolenčić i scenograf Dalibor Laginja. Solisti predstave su Siniša Štork (Gazda Marko), Dubravka Šeparović Mušović (Doma), Valentina Fijačko Kobić (Đula), Stjepan Franetović (Mićo/Ero s onoga svijeta), Davor Radić (Mlinar Sima), Ana Zebić Kostel (Čobanče) i Neven Mrzlečki (Momče), kojima će se na sceni pridružiti Orkestar i zbor Opere i Balet zagrebačkog HNK-a.

Ulaznice se mogu kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Croatia Records Music shopu, Foto Reviji i u caffe baru »Nad urom« u Robnoj kući Korzo, te online na www.mojekarte.hr 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.