Od srijede

Počinje još jedan Festival neovisnih kazališta u Opatiji, na rasporedu 13 predstava

Kim Cuculić

Na programu šestog FEN-a je 13 predstava



OPATIJA Šesti Festival neovisnih kazališta u Opatiji bit će održan od 18. do 22. listopada. Kako je istaknuo Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija, od ukupno 35 prijava pristiglih na natječaj odabrano je njih 14, i to 7 predstava za odrasle, 6 predstava za djecu i jedna radionica. Ovogodišnji FEN odvijat će se na nekoliko lokacija: u »Gervaisu«, Umjetničkom paviljonu »Juraj Šporer« i vrtićima opatijskog područja.


Festival počinje u srijedu, 18. listopada, u 20 sati u »Gervaisu« s predstavom »Političar« zagrebačkog B Glada. Sljedeći dan u 18.30 sati u »Šporeru« je na programu predstava »Majstor Jura« Tragača, a u 20.30 sati u »Gervaisu« predstava »Kako život« Kazališta Moruzgva. U petak u 18.30 sati u »Šporeru« je predstava Daria Foa »Samo jedna žena« Gala teatra, a u 20.30 sati u »Gervaisu« slijedi »Igra u dvoje« Histriona. U nedjelju u 18.30 sati u »Šporeru« je predstava »Folk acts« kazališne grupe De facto, a u 20 sati u »Gervaisu« je na programu »Dobri čovjek iz Sečuana« Kazališta Ulysses prema Bertoltu Brechtu.


– Pored programa za odrasle, ovaj festival posebnu pažnju posvećuje edukaciji i približavanju djeci magije kazališta. Stoga su dječje predstave pomno odabrane kako bi, pored zabave, edukativno govorile o ekologiji, prijateljstvu i glazbi. Dječje predstave se održavaju u vrtićima u Ičićima i Veprincu te u »Gervaisu« i »Šporeru«. Također, za odgajatelje, učitelje, nastavnike, pedagoge, defektologe, socijalne radnike i roditelje imamo lutkarsku radionicu koju će voditi Kruna Tarle, kazališna i likovna umjetnica – kazao je Gigante Dešković.