Večeras u HKD-u

Počinje Međunarodni festival malih scena: Na otvorenju predstava “Magic Evening”

Kim Cuculić

Predstava "Magic Evening" zagrebačkog Teatra &TD, u režiji Anice Tomić

Predstava "Magic Evening" zagrebačkog Teatra &TD, u režiji Anice Tomić



RIJEKA – Međunarodni festival malih scena, 24. po redu, počinje večeras u 19.30 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Festival će otvoriti predstava »Magic Evening« zagrebačkog Teatra &TD, u režiji Anice Tomić. Manifestacija traje do 10. svibnja, te će u sklopu nje biti prikazano devet predstava iz Hrvatske, Srbije, Rusije i Litve. U HNK-u Ivana pl. Zajca bit će prikazana predstava »Hamlet« Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda u režiji Aleksandra Popovskog, a u riječkom HNK-u bit će prikazana i predstava »Ljudi od voska« Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u režiji Janusza Kice.


Sve ostale predstave prikazivat će se u HKD-u na Sušaku. Na programu su i »Hinkemann« Zagrebačkog kazališta mladih u režiji Igora Vuka Torbice, zatim »Ivanov« Narodnog pozorišta u Beogradu u režiji Tatjane Mandić Rigonat, »Svršetak igre« Teatra OKOLO iz Moskve redatelja Alekseja Levinskog, »Kako život« zagrebačkog kazališta Moruzgva u režiji Ivana Lea Leme, »Galeb« Vilnius City Theatrea iz Litve u režiji Oskarasa Koršunovasa, a Festival će zatvoriti predstava »Na drini ćuprija« Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada redatelja Kokana Mladenovića.


Tijekom trajanja Festivala u atriju HKD-a moći će se pogledati izložba »Ivo Andrić – pisac i/ili diplomat« Muzeja grada Beograda i autorice Tatjane Korićanac. Kako ističe izbornik Bojan Munjin, ovogodišnja regionalna, pa i europska ponuda, bila je iznimno bogata pa su se neke od predstava gotovo same nametnule svojom izuzetnošću. O nagradama će odlučivati žiri u sastavu Željka Turčinović, Branko Cvejić i Elvis Bošnjak, dok su u žiriju za nagradu »Mediteran« Novog lista Miljenko Marin, Svjetlana Hribar i Kim Cuculić. Organizatori Festivala su HKD Teatar i Grad Rijeka