Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. siječnja 2020.
Lutkolab

Pemijera lutkarske predstave "Kiša" riječkoga GKL na festivalu "Tobogan"

Foto: R. BRMALJ
Foto: R. BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 26. lipanj 2019. u 16:30 2019-06-26T16:30:24+02:00

Predstava »Kiša«, namijenjena je uzrastu djece starije od sedam godina, bavi se aktualnim temama poput vršnjačkog nasilja te nesnalaženja u izražavanju emocija u procesu odrastanja i niza važnih životnih situacija kroz koje prolazi protagonist Petar

Lutkarska predstava »Kiša« autora i redatelja Vanje Jovanovića, prvonagrađeni projekt natječaja Gradskog kazališta lutaka Rijeka Lutkolab, premijerno će se izvesti u tom kazalištu u petak, 28. lipnja, u sklopu dječjeg festivala »Tobogan«, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u srijedu.

Projekt Lutkolab je razvilo Gradsko kazalište lutaka Rijeka u sklopu programa Dječja kuća Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020 s ciljem da mladim i neafirmiranim umjetnicima omogući profesionalnu produkciju lutkarske predstave. Natječaj je otvoren u proljeće 2018., a u žiriju su bili umjetnici i djelatnici GKL Rijeka te skupina od desetak djece koja pohađa radionice Vijeća mladih Benčić. Djeca su prije sudjelovanja u žiriju prošla korz lutkarsku radionicu pod vodstvom glumice-lutkarice Petre Šarac te su se upoznali s osnovama rada na umjetničkoj produkciji i kritičkog promatranja kazališnog rada.

 Od tri projekta u užem krugu, odabran je projekt Vanje Jovanovića, nekadašnjeg glumca-lutkara GKL Rijeka, a sada studenta režije Akademije dramskih umjetnosti Zagreb. Uz njega, autorski tim predstave čine asistent redatelja Marijan Josipović, scenografkinje Sheron Pimpi-Steiner i Ivana Živković te skladatelj Ozren K. Glaser. Predstavu izvode Andrea Špindel, David Petrović, Damir Orlić, Zlatko Vicić i Alex Đaković.

Predstava »Kiša«, namijenjena je uzrastu djece starije od sedam godina, bavi se aktualnim temama poput vršnjačkog nasilja te nesnalaženja u izražavanju emocija u procesu odrastanja i niza važnih životnih situacija kroz koje prolazi protagonist Petar.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.