Predstava Nikole Zavišića

‘OtpisaNE’ Renata Baretića premijerno 15. listopada u Vidri

Hina

Renato Baretić / Foto Ivana Ivanovic/PIXSELL

Renato Baretić / Foto Ivana Ivanovic/PIXSELL

Predstava nastaje u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Gradskog kazališta – Scena Gorica, te će pretpremijerno biti izvedena 13. listopada u Gradskom kazalištu Zorin dom i 14. listopada u Gradskom kazalištu – Scena Gorica



ZAGREB Nova premijera zagrebačke Scene Vidra bit će, 15. listopada, predstava »OtpisaNE«, topla priča koja tematizira migrantsku problematiku koju prema tekstu Renata Baretića postavlja redatelj Nikola Zavišić.


Predstava nastaje u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Gradskog kazališta – Scena Gorica, te će pretpremijerno biti izvedena 13. listopada u Gradskom kazalištu Zorin dom i 14. listopada u Gradskom kazalištu – Scena Gorica.


Inspirirana je valom bliskoistočnih migracija, a cilj joj je skrenuti pozornost na migrantsku problematiku.




»Lavina zastrašujućih i pretužnih informacija o mukama bliskoistočnih migranata u sebi sasvim sigurno krije i pregršt komičnih situacija, a ‘OtpisaNE’ su pokušaj rekonstruiranja jedne od najneobičnijih među njima.


Izmišljene, ali i sasvim moguće u svijetu punom straha, prijateljstava, predrasuda, žudnje, ambicija i nesporazuma, ‘OtpisaNE’ će vas nasmijati, ali i nagovoriti da pokušate sami sebe zamisliti u sličnim okolnostima«, stoji u najavi.


Hassan, netipični migrant iz Sirije, bivši beogradski student, na svojem ilegalnom putu prema Njemačkoj i trima ženama koje najviše voli, nakratko zapinje u Zagrebu, okružen trima ženama koje nikad prije nije sreo.


One mu požele pomoći, svaka na svoj način i svaka iz svoje potrebe da – barem u tom slučaju – bude korisna. A Hassan, iako zahvalan, želi od njih čim prije pobjeći.


Glumački ansambl čine Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički.


Režiju potpisuje Nikola Zavišić, koji je i oblikovatelj svjetla, scenografkinja i kostimografkinja predstave je Irena Kraljić, a oblikovanje tona i glazbu potpisuje Willem Miličević.