Priznanja

Nagrade publike za ostvarenja u ”Zajcu”: ”Otello” najbolja predstava u cjelini

Kim Cuculić

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin



RIJEKA Nova kazališna sezona HNK-a Ivana pl. Zajca predstavljena je na svečanoj sjednici Kazališnog sabora. Dodijeljene su i nagrade publike za najbolja umjetnička ostvarenja riječkog HNK-a u prošloj sezoni. Nagrada »Đuro Rošić« za najbolju predstavu u cjelini pripala je »Otellu« u režiji Marina Blaževića. Nagradu »Zlata Nikolić« za najbolju dramsku predstavu u programu Hrvatske drame dobio je »Mizantrop« u režiji Igora Vuka Torbice. Nagrada »Andreja Blagojević« za najbolje ostvarenu žensku ulogu u programu Hrvatske drame pripala je Mariji Tadić za ulogu Eve u predstavi »Jesenja sonata«, u režiji Ane Tomović.


Nagradu »Galiano Pahor« za najbolje ostvarenu mušku ulogu u programu Hrvatske drame dobio je Jerko Marčić za ulogu Alcestea u »Mizantropu« te za ulogu Passepartouta u predstavi »Put oko svijeta u 80 dana« u režiji Matjaža Pograjca. Nagrada »Boris Papandopulo« za najbolju opernu predstavu u cjelini pripala je također »Otellu«. Nagradu »Štefanija Lenković« za najbolje ostvarenu žensku ulogu u opernom programu dobila je Anamarija Knego za ulogu Desdemone u operi »Otello«. Nagradu »Milan Pichler« za najbolje ostvarenu mušku ulogu u opernom programu dobio je Giorgio Surian za ulogu Jaga u operi »Otello«.


Nagrada »Boris Papandopulo« za najbolju baletnu predstavu u cjelini dodijeljena je »Labuđem jezeru«, u koreografiji i režiji Staše Zurovca. Dobitnica nagrade »Olga Orlova« za najbolje ostvarenu žensku ulogu u baletnom programu je Sabina Voinea za ulogu Arapske princeze u opereti »Šišmiš«, u režiji Lucije Brnić. Nagrada »Joža Komljenović« za najbolje ostvarenu mušku ulogu u baletnom programu pripala je Josephu Caneu za ulogu princa Siegfrieda u predstavi »Labuđe jezero«. Nagrada »Giulio Marini« za najbolju predstavu u cjelini u programu Talijanske drame pripala je »Gostioničarki Mirandolini« u režiji Paola Magellija.




Nagradu »Gianna Depoli« za najbolje ostvarenu žensku ulogu u programu Talijanske drame dobila je Leonora Surian Popov za uloge Barbare Leoni i Signore Cosulich u predstavi »Cabaret D’Annunzio« u režiji Gianpiera Borgije. Nagrada »Raniero Brumini« za najbolje ostvarenu mušku ulogu u programu Talijanske drame pripala je Mirku Soldanu za uloge Viteza od Ripafratte u predstavi »La locandiera« i ulogu Antonginija u predstavi »Cabaret D’Annunzio«. Nagrada »Lovro pl. Matačić« za najbolji koncert u sezoni pripala je Super gala koncertu pod ravnanjem Villea Matvejeffa.