Večer opereta u petak u Opatiji

Nacionalna prvakinja Kristina Kolar: ‘Opereta i Opatija savršeno si pašu’

Kim Cuculić

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Po prirodi sam dosta ozbiljna, pa je opereta za mene izazov jer se treba prepustiti i zabavljati. U tome mi je dosta pomogla kolegica Vanja Zelčić



OPATIJA  Na Večeri opereta u Opatiji, 4. listopada u 20 sati u velikoj dvorani Centra »Gervais«, nastupit će i nacionalna prvakinja Kristina Kolar – uz Vanju Zelčić, Marka Fortunata i Roberta Kolara te maestra Igora Vlajnića na klaviru. Uoči opatijskog koncerta Kristinu Kolar pitamo što joj znači Večer opereta.


– Ovo je za mene nešto novo i drugačije jer ne nastupam često u operetama. Moje uloge uglavnom su ozbiljne i često utjelovljujem heroine Puccinija, Verdija… Do sad sam pjevala jedino u operetama »Momci na brod«, »Pariški život« i »Šišmiš«, a za ulogu u »Pariškom životu« čak sam dobila Nagradu hrvatskog glumišta. Izgleda da je netko prepoznao moj talent za operetu. Budući da ipak najčešće pjevam u operama, pjevanje u opereti za mene je odlazak u neke druge vode. Opera i opereta su dva različita žanra i stila. Teško je baviti se i jednim i drugim. U ovoj formi Večeri opereta, na kojoj ćemo pjevati arije, to je ipak nešto drugo. Bit će to nešto što rijetko radim. Po prirodi sam dosta ozbiljna i prizemljena, pa je opereta za mene izazov jer se treba prepustiti i zabavljati. U tome mi je dosta pomogla kolegica Vanja Zelčić.    


Ne može se uvijek biti u kontroliranim uvjetima. U opereti je bitna zabava i dat ću sve od sebe da se i publika zabavi i uživa. Mislim da je važno za Opatiju da održi tradiciju operete. Pretpostavljam da u Opatiju dolaze ljudi koje bi opereta mogla zanimati. S obzirom na opatijsku povijest i arhitekturu, mislim da si Opatija i opereta savršeno pašu. Nadam se da započinjemo jednu lijepu tradiciju – ističe Kolar.




Sopranistica Kristina Kolar od 1996. zaposlena je u HNK-u Ivana pl. Zajca u Rijeci u statusu prvakinje Opere, a od 2019. godine nosi titulu nacionalne prvakinje. Kao solistica ostvarila je više od 50 uloga u nizu glazbeno-scenskih djela u Hrvatskoj i u inozemstvu. Dobitnica je Nagrade »Milka Trnina«, Nagrade hrvatskog glumišta i drugih nagrada. Snimila je četiri nosača zvuka.