Kazališni amaterri

Na smotri kazališnih predstava PGŽ-a sedam predstava

Kim Cuculić



RIJEKA Smotra kazališnih amatera Primorsko-goranske županije bit će održana 1. travnja u Rijeci i u Bribiru. Ovaj događaj Siniša Posarić iz Kazališne grupe Viktora Cara Emina na Facebooku je najavio sljedećim riječima: »Nije riječ o prvotravanjskoj šali; gledalište neka se napuni sada iz svega kraja i samog srca grada – glumci na sceni rado bi zaigrali!


Evo, dragi moji, Riječanke i Riječani te žitelji riječkoga prstena, dobro nam došli na jedinu službenu smotru kazališnih amatera u Primorsko-goranskoj županiji uz jednu gostujuću iz Istre (nažalost, još uvijek nemaju svoju smotru). Nadajmo se lijepim predstavama i pravoj ugodi za gledateljstvo«.


Smotri će nazočiti izbornica Gordana Ostović, kazališna kritičarka koja će odabrati najbolju predstavu za odlazak na 57. festival hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskoga sabora kulture. Osim proglašenja najbolje predstave, bit će dodijeljena priznanja za najbolju žensku i mušku ulogu te režiju predstave.




Smotru će 1. travnja u 11 sati u riječkoj Filodrammatici otvoriti mjuzikl »Blues Brothers« u izvođenju Filodrammatice giovani e giovanissimi Zajednice Talijana u Rovinju. U 13 sati u Bribiru slijedi predstava »Čuvarina« KUD-a “Bribir”, a u 15.30 opet u Filodrammatici KUD »Primorka« iz Krasice predstavit će se s »Umišljenim bolesnikom«. U 17 sati, također u Filodrammatici, Kazališna grupa Viktora Cara Emina izvest će predstavu »Tri u jedan«.


U 18 sati u Filodrammatici na programu je predstava »Paralele« u izvođenju Teatra »Scena«, a u 19.30 u istom prostoru Udruga »Domoljub 1909« izvest će predstavu »Koze diši prč«. U 21 sat u dvorani Mjesnog odbora Turnić slijedi predstava »Karolina Belinić« Kazališne grupe Viktora Cara Emina. U 22 sata bit će održan okrugli stol i proglašeni pobjednici.