Od 4. do 11. studenog

Na 24. Reviji lutkarskih kazališta u Rijeci šest hrvatskih i pet inozemnih kazališta

Hina

Ilustracija / Foto arhiva

Ilustracija / Foto arhiva



RIJEKA Na ovogodišnjoj, 24. Reviji lutkarskih kazališta u Rijeci, od 4. do 11. studenog sudjelovat će šest hrvatskih i pet inozemnih kazališta, iz Slovenije, Finske, Njemačke, Srbije i Bosne i Hercegovine, izvijestilo je Gradsko kazalište lutaka Rijeka.


Neke od predstava dio su programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.


Kako ističe GKL, tijekom više od 20 godina postojanja, revija je izrasla u međunarodnu manifestaciju iznimne kvalitete i svake godine iznova okuplja respektabilne lutkare i lutkarska kazališta iz Hrvatske i inozemstva.




Kao popratni program ove će se godine održati izložbe “90 godina UNIMA-e” autora Livije Kroflin i Ivana Špoljareca te “Lutke osvajaju Hrvatsku 1920.” autorice Antonije Bogner Šaban, zatim dječja lutkarska radionica i igraonica te predstava u nastajanju “Carevo novo ruho” u koprodukciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka i Lutkovnog gledališča Maribor.


Program revije održavat će se u Gradskom kazalištu lutaka i Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci.


Pretprodaja ulaznica po povoljnijoj cijenipočinje 14. listopada i traje do 19. listopada, a rezervacija i prodaja ulaznica po redovnoj cijeni počinje 21. listopada 2019. godine, doznaje se od GKL Rijeka, organizatora revije.