Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 1
Sutra: 16° 16° 1
15. studenoga 2019.
Kiša omela predstavu

foto NIŠ LEH TRDO ČA Humoristični mjuzikl zabavio prepunu Crekvinu

»Niš leh trdo ča« ispunila Crekvinu smijehom / Snimio Vedran KARUZA
»Niš leh trdo ča« ispunila Crekvinu smijehom / Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 6. srpanj 2018. u 22:06 2018-07-06T22:06:00+02:00

 Nažalost, zbog  iznenadnog nevremena, publika nije vidjela završetak, te su organizatori KKL-a gledateljima poručili da sačuvaju karte, te će  moći ponovo predstavu pogledati u sušim uvjetima

KASTAV Predstava »Niš leh trdo ča« ispunila je Crekvinu smijehom, glazbom i glumom, dok im kiša nije poremetila planove. No, bez obzira na kišu, pozitivne atmosfere tijekom predstave nije nedostajalo.

U sklopu 27. Kastafskog kulturnog leta rasprodani mjuzikl osvojio je publiku komičnim poigravanjem s jezičnim barijerama i kulturnim identitetima.

G67VK36
Predstava 'Niš leh trdo ča' u Kastvu / Snimio Vedran KARUZA

Budući da je za temu imao susrete »vječnog studenta« s Kastva i turista iz različitih djelova svijeta koji naravno ne govore ni hrvatski, a kamo li čakavski, koji naravno student jedino govori.

Mjuzikl je, osim različitih kultura, spojio i različite generacije, »mali« i »veliki« ljudi uigrano su odigrali svoje uloge te publici donijeli osmijehe na lice svojim veselim izvedbama.

Mlađi čakavci su se pridružili starijima kako bi ideju Tajane Dukić koja je napisala ovu predstavu, doveli do ostvarenja.  

–  Mali i veliki funkcioniraju savršeno, ne znam tko je, jesmo li se mi spustili na njihovu razinu ili su se oni malo nama pridružili na našoj, ali savršeno funkcioniramo. Oni su naučili sav tekst, sve znaju, tako držimo jedni druge i pomažemo si. Ova ekipa nikada do sada nije nastupala zajedno, ali iako je ovo prva izvedba, sigurna sam da nije posljednja – ispričala je glumica Marijana Kalčić.

 
 Nažalost, zbog  iznenadnog nevremena, publika nije vidjela završetak, te su organizatori KKL-a gledateljima poručili da sačuvaju karte, te će  moći ponovo predstavu pogledati u sušim uvjetima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.