Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 6
Sutra: 9° 9° 6
26. siječnja 2020.
Okupljeno 150 izvođača

NAPOKON MJUZIKL Prva premijera predstave 'Sunset Boulevard' izvedena na pozornici Zajca

Snimio Marko GRACIN
Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 8. veljača 2019. u 22:28 2019-02-08T22:28:58+01:00

Redateljica je Renata Carola Gatica, ravnateljica Hrvatske drame, a na prvoj premijernoj izvedbi glavne uloge tumačili su Olivera Baljak u ulozi filmske dive Norme Desmond i Nikola Nedić kao Joe Gillis. U drugoj, sutrašnjoj premijeri, te će uloge interpretirati Leonora Surian Popov i Damir Kedžo

RIJEKA Prva premijera predstave »Sunset Boulevard«, poznatog mjuzikla  Andrewa Lloyda Webbera, u petak je izvedena na pozornici HNK-a Ivana pl. Zajca. Ovime je riječka publika konačno dočekala jedan mjuzikl, žanr koji jako voli, a već podulje vrijeme nije bio na repertoaru »Zajca«.

Ovaj zahtjevan projekt Hrvatska drama realizirala je u suradnji s Talijanskom dramom, Baletom i Operom riječkog HNK-a, a okupio je oko 150 izvođača – oslanjajući se gotovo u potpunosti na riječke glumačke, pjevačke i plesačke snage.

Redateljica je Renata Carola Gatica, ravnateljica Hrvatske drame, a na prvoj premijernoj izvedbi glavne uloge tumačili su Olivera Baljak u ulozi filmske dive Norme Desmond i Nikola Nedić kao Joe Gillis. U drugoj, sutrašnjoj premijeri, te će uloge interpretirati Leonora Surian Popov i Damir Kedžo. 

Za potpun dojam spektakla zaslužni su i dirigent Igor Vlajnić, koreografkinja Tihana Strmečki, scenografi Dalibor Laginja i Paola Lugarić, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović i oblikovatelj svjetla 
Dalibor Fugošić.

»Sunset Boulevard«, odnosno »Bulevar sumraka«, nastao je prema  filmu legendarnog Billyja Wildera u kojemu glavne uloge tumače William Holden i Gloria Swanson. Od nastanka 1991. godine i prve izvedbe na londonskom West Endu 1993. godine, ovaj mjuzikl o najpoznatijem bulevaru u Holywoodu stekao je veliku popularnost na Broadwayu i West Endu.

U originalnoj londonskoj produkciji glavnu ulogu Norme Desmond igrala je Patti LuPone, dok se u broadwayskoj verziji proslavila holivudska glumica Glenn Close. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu