Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
20. siječnja 2020.
Riječke dramske umjetnice

Mirti Polanović i Alisi Debelić nagrada na festivalu na Malti

Mirti Polanović i Alisi Debelić nagrada na festivalu na Malti
Mirti Polanović i Alisi Debelić nagrada na festivalu na Malti
Autor:
Objavljeno: 27. rujan 2017. u 11:33 2017-09-27T11:33:01+02:00

Festival na kojem su umjetnice osvojile prestižne nagrade organizira The Malta Drama Centre, koji je inačica glumačke akademije, i za cilj ima razmjenu različitih pristupa kazalištu i upoznavanje drugih kultura

RIJEKA Mlade riječke dramske umjetnice Mirta Polanović i Alisa Debelić na Međunarodnom kazališnom festivalu Malta osvojile nagrade za predstavu »Zorom (kad je sasvim tiho)«.

Predstava je osvojila nagradu publike, a Mirta Polanović drugu nagradu za glumačku izvedbu.

Predstava »Zorom (kad je sasvim tiho)«, prema motivima teksta »4.48. Psihoza« Sarah Kane, u režiji i adaptaciji Alise Debelić, samostalni je autorski projekt i diplomska predstava Mirte Polanović, kojom je završila preddiplomski studij Glume i medija u Rijeci u klasi Rade Šerbedžije i Lenke Udovički.

Festival na kojem su umjetnice osvojile prestižne nagrade organizira The Malta Drama Centre, koji je inačica glumačke akademije, i za cilj ima razmjenu različitih pristupa kazalištu i upoznavanje drugih kultura.

Kako umjetnice navode, razmijenile su iskustva i dotakle se cilja predstave, a to je apelirati na ljude da pruže pomoć oboljelima od depresije, kao i oboljelima da pomoć potraže. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.