Višegodišnji rad

Mini festival “Inkluzivne scene”: Otvorenje uz “Solo za Nereju”

Kim Cuculić

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin



RIJEKA Drugi po redu mini-festival »Inkluzivne scene« bit će održan u četvrtak, 25. svibnja, u HKD-u na Sušaku u 19 sati. Ovaj program pokrenuo je Integrirani kolektiv za istraživanje pokreta u suradnji s Plesnom grupom Magija (Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka).


Programom se nastavlja višegodišnji rad u polju inkluzije osoba s invaliditetom u suvremenom plesu. Ideja festivala nastala je iz želje i potrebe za uspostavljanjem zajedničkog konteksta kroz okupljanje izvedbi na jednom mjestu sa zajedničkom publikom, s ciljem razmjene praksi, iskustava, problema, ideja i utopija.


Umjetničke voditeljice festivala su Iva Nerina Sibila i Gordana Svetopetrić, a pokrovitelj je Grad Rijeka. U 19 sati bit će izveden »Solo za Nereju«, a u 19.30 suvremena plesna predstava »Reci mi« koja je nastala u suradnji Plesne grupe Magija iz Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka s Udrugom gluhih i nagluhih PGŽ-a Rijeka i OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica. U 20.15 sati slijedi cjelovečernja inkluzivna plesna predstava »Bez (voznog)reda«, dok u 21.15 slijedi naslov »Nukleon«.