Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
Riječki HNK

Marin Blažević jedini kandidat za intendanta "Zajca". Evo što najavljuje za novi mandat

Marin Blažević / Foto: M. GRACIN
Marin Blažević / Foto: M. GRACIN
Autor:
Objavljeno: 4. srpanj 2019. u 16:41 2019-07-04T16:41:25+02:00

Blažević je predložio četverogodišnji program pod naslovom »Riječki HNK nakon EPK - ne jedno nego sedam kazališta« napisan na 92 stranice. Mandat bi mu počeo 1. siječnja 2021. godine 

RIJEKA - Na 19. sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke, sazvanoj za 11. srpnja, naći će se i prijedlog odluke o imenovanju intendanta HNK-a Ivana pl. Zajca. Sukladno Zakonu o kazalištima, natječaj je raspisan prije isteka četverogodišnjeg mandata sadašnjeg intendanta Marina Blaževića. Natječaj je raspisan 7. lipnja ove godine, a na njega se prijavio samo Marin Blažević.

Kazališno vijeće je na sjednici održanoj 27. lipnja razmatralo pristiglu molbu te je zaključeno da je Blaževićeva prijava pravovremena i potpuna.

Navodi se da je prijedlog četverogodišnjeg programa pod naslovom »Riječki HNK nakon EPK - ne jedno nego sedam kazališta« napisan na 92 stranice (10 poglavlja) i uključuje financijski plan, kadrovski plan, plan obnove i održavanja infrastrukture i tehničke opreme te životopise suradnika.

- Kazališno vijeće je ocijenilo da je prijedlog kandidata dr. sc. Marina Blaževića sadržajan, iznimno stručan, detaljan, realističan i izvediv u kontekstu postojećih i navedenih financijskih, kadrovskih i infrastrukturnih resursa.

Istodobno radi se o vrlo ambicioznom programu koji ukazuje na veliko poznavanje izvedbenih umjetnosti, ali i samog ustroja i funkcioniranja kazališta. Kandidat Marin Blažević posebno kvalitetno balansira između tradicionalnog i suvremenog, lokalnog i globalnog, domaćih i inozemnih autora, autorskog i klasičnog pristupa - navodi se u materijalu za Gradsko vijeće.

Prema prijedlogu odluke o imenovanju intendanta HNK-a Ivana pl. Zajca, novi mandat Marina Blaževića trebao bi početi od 1. siječnja 2021. godine. Tako je predložilo Kazališno vijeće s četiri glasa »za« i jednim suzdržanim.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu