Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
Prijave do 5. srpnja

MAKE A MOVE Lab u Rijeci - “Kazališne prakse na specifičnim lokacijama i publika” održava se u rujnu

Foto Krila
Foto Krila
Autor:
Objavljeno: 2. srpanj 2019. u 14:04 2019-07-02T14:04:21+02:00

KRILA pozivaju vaninstitucionalne i nezavisne kazališne umjetnike i članove umjetničkih kolektiva s područja Rijeke, Primorsko-goransko županije i Hrvatske da se pridruže Labu u Rijeci - “Kazališne prakse na specifičnim lokacijama i publika”

 

Kreativni laboratorij suvrenog kazališta KRILA poziva vaninstitucionalne i nezavisne kazališne umjetnike i članove umjetničkih kolektiva s područja Rijeke, Primorsko-goransko županije i Hrvatske da se pridruže Labu u Rijeci - “Kazališne prakse na specifičnim lokacijama i publika”. 

Na poziv se mogu prijaviti isključivo umjetnici čiji je rad usmjeren na suvremene kazališne prakse posebice na teatar pokreta (primjerice fizičko kazalište, korporalna mima, improvizacijsko kazalište i druge izvedbene forme koje imaju snažan odnos prema izvođačkom tijelu i pokretu) i/ili na izvedbene prakse na specifičnim lokacijama. Osim onima iz Hrvatske, poziv je namijenjen i umjetnicima iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije. 

Lab u Rijeci se realizira u sklopu međunarodnog projekta “Make a Move - Umjetnički inkubator za suvremeno europsko vaninstitucionalno i nezavisno kazalište” dio je projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, programske linije Kuhinja – centar kreativnih migracija. Projekt sufinancira Europska komisija u sklopu programa Kreativna Europa. 

Ovim Javnim pozivom obuhvaćene su aktivnosti od 14. do 19. rujna 2019. u sklopu kojih će lokalni/regionalni umjetnici imati priliku razvijati svoje ideje i prakse zajedno s deset (10) međunarodnih umjetnika izabranih Javnim pozivom početkom godine te skupinom međunarodnih eksperata. 

Rok za prijavu je 5. srpnja 2019. Više možete doznati na stranicama www.makeamoveproject.eu i na krila.org

Projekt je sufinancirano sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa. Aktivnosti projekta se provode uz financijsku podršku Rijeke 2020 d.o.o., Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova, Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Austrijskog kulturnog foruma Zagreb te Veleposlanstva Španjolske u Zagrebu. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu