Hit predstava

Kerovi u HKD: Ovacije za pasji život s ljudskim licem

E. B.

Foto: Ivica Tomić

Foto: Ivica Tomić

Komedija tematizira pse, a glumci Aleksandar Srećković-Kubura i Srđan Timarov odglume ukupno 14 različitih pasa s njihovim karakteristikama



RIJEKA – Hit predstava »Kerovi« odigrana je pred dobro raspoloženom riječkom publikom na pozornici Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u režiji Erola Kadića i u glumačkoj izvedbi Aleksandra Srećkovića-Kubure i Srđana Timarova. Komedija beogradske ekipe nastala je prema originalnom tekstu »The Dog Logs« Cristophera J. Johnsona, australskog redatelja i glumca, obišla je pozornice širom svijeta, ali i domaće od Zagreba preko Rijeke do Poreča.


Komedija tematizira pse, a glumci odglume ukupno 14 likova, odnosno 14 različitih pasa s njihovim karakteristikama, prenoseći pred publiku na komičan i zabavan način ponašanje vrlo nalik ljudskom.


Pred publikom se, primjerice, nađu: narcisoidni seksi afganistanski hrt, zaljubljeni mješanac u poznim godinama, rotvajler koji ne preza pred režanjem na susjedstvo, pit bul opčinjen svojim strašnim izgledom, njemački ovčar koji poput policijskog odreda stavlja sve na red, zavodljiva namiguša čivava, dirljiva zlatna retriverica s intimnom pričom o izgubljenoj mladunčadi…




Ipak najveće simpatije i oduševljenje publike izazvao je Jack Russel terijer, koji je nekoliko puta ulazio među publiku tražeći hranu od gledatelja, maženje i češkanje.


Kraj predstave obilježio je baletni ples dvaju pudla, crnog i bijelog, u baletnim haljinicama i na temu »Labuđeg jezera«, koji su morali nekoliko puta izlaziti na poklon pred aplaudirajuću publiku.


Glavni glumci predstave hrvatskom su gledateljstvu poznati i u nizu ostvarenih filmskih i TV-uradaka. Aleksandar Srećković-Kubura glumio je u TV-serijama »Ponos Ratkajevih«, »Zakon ljubavi« te »Vratiće se rode«. Glumac Srđan Timarov utjelovio je lik Koste u filmu »Montevideo, bog te video«, a glumio je i u seriji »Cvat lipe na Balkanu.