Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
12. studenoga 2019.
Rock opera

Kazalište Komedija ima novu inscenaciju predstave "Jesus Christ Superstar"

Foto Novković
Foto Novković
Autor:
Objavljeno: 7. ožujak 2019. u 10:27 2019-03-07T10:27:04+01:00

Rock opera Tima Ricea i Andrewa Lloyda Webbera »Jesus Christ Superstar«, globalni glazbeno-kazališni fenomen koji već više od 40 godina oduševljava publiku diljem svijeta, vraća se pred zagrebačku publiku. Predstava je već bila postavljena u produkciji Kazališta Komedija

ZAGREB Rock opera Tima Ricea i Andrewa Lloyda Webbera »Jesus Christ Superstar«, globalni glazbeno-kazališni fenomen koji već više od 40 godina oduševljava publiku diljem svijeta, vraća se pred zagrebačku publiku.

Predstava je već bila postavljena u produkciji Kazališta Komedija, no ovaj se put, nakon punih 20 godina, vraća u potpuno novoj inscenaciji, pod dirigentskom palicom maestra Dinka Appelta i u režiji Damira Lončara. Svečana premijera ovog bezvremenog djela na rasporedu je u subotu, 23. ožujka, s početkom u 19.30 sati.

Ova svjetski poznata rock opera, koja govori o posljednjih sedam dana Isusova života, zaigrat će već drugi put u produkciji Kazališta Komedija, ali prvi put na daskama Komedije. Naime, produkcija iz 2000. u režiji Vlade Štefančića igrala je u KD Vatroslava Lisinskog te nekoliko sezona i na pontonskoj pozornici na Jarunu, u sklopu manifestacije Jarunfest.

Ovaj put publiku očekuje potpuno novo, moderno uprizorenje – osim što se smješta na daske matičnoga kazališta, a ne na neku veću pozornicu i dvoranu, ovo uprizorenje potpisuje uglavnom potpuno novi autorski tim. Za pojedine uloge te za muški ansambl prije nekoliko mjeseci bila je raspisana i održana audicija, a opsežne probe svakodnevno se održavaju u dvorani Studentskog centra.

U glavnim ulogama Isusa i Jude ponovo su Đani Stipaničev i Ervin Baučić, uz alternacije: Filip Hozjak i Neven Stipčić kao Isus i Fabijan Pavao Medvešek i Noa Rupčića kao Juda. Mariju Magdalenu tumačit će Renata Sabljak i Vanda Winter, Poncija Pilata Dražen Bratulić i Igor Dervenkar, a Kajfu Adalbert Turner i Siniša Štork. Heroda će tumačiti Jacques Houdek i Dražen Čuček, Anu Davor Lovrinić i Danilo Stankić, a apostole Petra i Šimuna Ivan Čuić, Dino Antonić i John Gečević, odnosno Neven Stipčić i Vjekoslav Vostrel.

Uz navedene tumače glavnih uloga tu je i veliki plesno-pjevački ansambl koji uprizoruje Apostole, Narod, Židovsko vijeće, Soul Girls i druge. Scenografiju i dizajn svjetla potpisuje Ivo Knezović, kostimografiju Mirjana Zagorec, koreografiju Leo Mujić, a dizajn zvuka Mario Stanin.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.