Riječki HNK

Kadrovske promjene u “Zajcu”: Leon Lučev novi član Drame, Damir Orlić išao u lutkare

Kim Cuculić

Foto: Denis Lovrović

Foto: Denis Lovrović

Orlić je bio član Drame 14 godina, a Leon Lučev je prošle sezone već gostovao u »Zajcu«



RIJEKA Poznati hrvatski glumac Leon Lučev postao je novi član ansambla Hrvatske drame HNK-a Ivana pl. Zajca u Rijeci. Na to je mjesto došao umjesto glumca Damira Orlića koji je od 1. studenoga ove godine postao član Gradskog kazališta lutaka Rijeka.


Damir Orlić bio je član ansambla Hrvatske drame od 2002. godine, i u Rijeci je ostvario brojne uloge.


– Već dvije godine razmišljam o tome da se posvetim djeci. Na to je vjerojatno utjecao moj privatni život, a i prije sam dosta radio s djecom. Sve više me to zaokupljalo i osjetio sam da bih tu mogao biti koristan. U HNK-u Ivana pl. Zajca više se nisam osjećao korisnim, dok me rad s djecom i za djecu trenutačno najviše ispunjava.




Ansambl Gradskog kazališta lutaka Rijeka dobro poznajem – i privatno i poslovno – a s tim kazalištem već sam i ranije surađivao kao vanjski suradnik. Veselim se zdravoj i radnoj atmosferi u kojoj ću raditi posao koji volim – rekao je Damir Orlić.


Leon Lučev već je prošle sezone kao gost glumio u predstavi »Nad grobom glupe Europe«, a prva uloga u sezoni 2016/17. bit će ona Viktora u Bergmanovoj »Jesenjoj sonati«.


Iako je kazališni i televizijski glumac, Lučev je ostvario je više od trideset filmskih uloga od kojih je najpoznatija ona u filmu »Grbavica«, dobitniku »Zlatnog medvjeda« na Berlinaleu 2006. godine.


U povodu angažmana u riječkom Kazalištu, Lučev je izjavio:


– Ne znam što znači biti dijelom ansambla jer to iskustvo nemam, osim onog u ITD-u kada sam više bio dio trupe nego ansambla. Međutim, biti umjetnik za mene znači njegovati slobodnu riječ, uživati u igri, davati najbolje od sebe što imam u tom trenutku. To je ono što mogu ponuditi HNK-u Ivana pl. Zajca.