14. Sezona Ri Teatra i 2. Magic Fest

KUC Kalvarija s novitetima u novu sezonu

Kim Cuculić

Ri Teatar po prvi puta nudi tri pretplatnička ciklusa, najavljuje četiti premijere u travnju iduće godine te premijeru za djecu »Vidov san«



RIJEKA  Kulturni centar Kalvarija najavio je 14. sezonu Ri Teatra. Ovim povodom Bojan Lakoš predstavio je niz noviteta – prvi je programska knjižica u kojoj se mogu naći podaci o Ri Teatru, Školi glume, Dječjem dramskom ansamblu »Čudesni oblačak«, projektu »Svakog tjedna premijera jedna«, »Kuc Kuc Cabaretu« i drugim programima, kao i informacije o predstavama Ri Teatra.


   Od ove sezone novost je i pretplata koja ima tri pretplatnička ciklusa. Prvi je HNK (Homo na Kalvariju), u sklopu kojeg se sedam repriznih predstava može pogledati za 300 kuna; drugi je KUC KUC s deset predstava za 315 kuna, a treći je nazvan »Pretplata na našoj Kalvariji« koji donosi četiri premijerne predstave za 125 kuna.


Reprizni naslovi su »Luda i novčić«, »Noćna patrola«, »Hetero parada«, »Porn star«, »50 nijansi zelene«, »50 nijansi crvene«, »Dnevnik nogometaša«, »Veliki bijeg«, »Tvornica kretena«, »Lucijina priča«, »Rent-a-luftmadrac«, »Zimmer frei«.




   U planu su i četiri premijere tijekom travnja sljedeće godine. U pripremi je i premijera za djecu »Vidov san«.


   Prema Lakoševim riječima, KUC Kalvarija i Ri Teatar u novu sezonu ulaze s uređenim foajeom, ulaznim dijelom, garderobom i backstageom, u što su uložena vlastita sredstva. I ovom prilikom Bojan Lakoš je napomenuo da za prijavljene programe od Grada Rijeke nisu dobili ništa, pa stoga više i neće prijavljivati projekte.


   Voditeljica »Čudesnog oblačka« Antonia Pindulić podsjetila je da su upisi za djecu od 6 do 14 godina 21. i 28. rujna u 17 sati u KUC-u Kalvarija, a u planu su dvije premijere za dječji uzrast. Upisi u 26. generaciju Škole glume Ri Teatra su također 21. i 28. rujna u 16 sati. Novost je i nagrada publike, koja će biti dodijeljena u Noći kazališta.


   Ovom prigodom najavljen je i drugi »Magic fest«, festival iluzije, što će biti održan od 20. do 24. rujna. Ove godine festival se održava u suorganizaciji sa Zapadnim trgovačkim centrom Rijeka, a program je predstavio mađioničar Andrej Škedel. Prošlogodišnjim sudionicima festivala – Albinu, Casperu, Stefanu, Domagoju i domaćinu festivala Andreju pridružit će se i mađioničar Tomas iz Zagreba.


   »Magic fest« je otvorenog karaktera, predstave i predavanja se odvijaju 20. i 21. rujna od 16 do 19 sati na različitim punktovima KUC-a Kalvarija, a ulaz na sve programe od 16 do 19 sati je besplatan. Oba dana, u 21 sat, održava se »Gala show« u kojem svi mađioničari nastupaju zajedno. Za ovaj događaj ulaz se naplaćuje, a rezervacija je obavezna na broj 051/375-866.


   Loredana Maras, direktorica marketinga ZTC-a, najavila je program u Zapadnom trgovačkom centru. Ondje će 20. i 21. rujna u 18 sati biti održani nastupi mađioničara, a 24. rujna u 19,30 na lokaciji ZTC-a slijedi veliki spektakl »Ruski rulet s automobilom« koji će izvesti mađioničar i iluzionist Andrej.