Prijenos

“Huligan” u srijedu 18. ožujka uživo iz Male scene

Hina

Foto Mala scena

Foto Mala scena

Pristup prijenosu moguće je kupiti po cijeni od 35 kuna na linku https://bit.ly/2xG8Qh0. Cijena vrijedi za jedan uređaj tako da cijela obitelj može uživati u kazališnom iskustvu za cijenu jedne ulaznice



ZAGREB Inicijativa “Mala scena online”, u sklopu koje kazalište Mala scena kulturne sadržaje iz kazališta prebacuje u virtualni svijet za vrijeme trajanja krize, donosi u srijedu, 18. ožujka, prijenos uživo predstave “Huligan” Marine Pejnović, Matije Šakoronje i Paška Vukasovića.


Inicijativom “Mala scena online”, to zagrebačko kazalište želi publici pružiti mogućnost uživanja u kazalištu te u dane krize donijeti kvalitetan i vrijedan sadržaj svima, pomoći ljudima da malo zaborave na dnevna događanja, opuste se i znaju da nisu sami.


Višestruko nagrađena predstava “Huligan” na izravan, istinit i brutalan način, ne podilazeći publici, govori o navijačkoj supkulturi, ali i svim problemima kroz koje tinejdžeri prolaze u školi, na društvenim mrežama i stvarnom svijetu.




Huligan, Zrks, završio je u popravnom domu za maloljetnike. Zrks je želio pripadati “ekipi”, mlad je i devijantan, izgleda arogantno i samodopadno. A zapravo? Zapravo je Zrks nesiguran. Zrks se skriva. Je li Zrks uistinu huligan i koji će put odrastanja morati prijeći?


“Vjerujemo da će i ova, danas tako aktualna tema identifikacije s ponašanjem navijačkih skupina, omogućiti kvalitetniji dijalog među mladim ljudima, ali i potaknuti toliko potrebnu međugeneracijsku komunikaciju”, stoji u najavi.


Predstava je namijenjena mladima od 12 godina naviše, a njezinu zanimljivu, modernu i suvremenu temu obogaćuju i svima poznate pjesme Zaprešić boysa.


Autori teksta su Marina Pejnović, koja je napravila i dramaturgiju, Paško Vukasović, koji također potpisuje i režiju, te Matija Šakoronja, koji igra Zrksa.


Šakoronja je za ulogu Zrksa osvojio čak tri nagrade, Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu u kategoriji lutkarskih predstava i predstava za djecu i mlade, nagradu za najboljeg glumca na 20. jubilarnom Naj, naj, naj festivalu te nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na 22. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade hrvatskog centra ASSITEJ.


Na istom su festivalu Marina Pejnović, Matija Šakoronja i Paško Vukasović osvojili nagradu za najbolji dramski tekst.


Pristup prijenosu moguće je kupiti po cijeni od 35 kuna na linku https://bit.ly/2xG8Qh0. Cijena vrijedi za jedan uređaj tako da cijela obitelj može uživati u kazališnom iskustvu za cijenu jedne ulaznice.


Osim prijenosa predstava, u sklopu inicijative “Mala scena online” na Facebook i Instagram stranici Male scene publika može svakodnevno pratiti i javljanja uživo. U 10 sati Buga Marija Šimić čita priče i slikovnice za djecu, a u 18 sati se uživo javljaju Vitomira Lončar i Ivica Šimić te govore o svojim iskustvima karantene u Kini, položaju kazališta u ovo vrijeme, vrijednosti igre i mnogim drugim temama.