Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. listopada 2019.
Velik izazov

Hrvatsko narodno kazalište Zagreb najavilo baletnu praizvedbu "Glembajevih"

Foto: HNK
Foto: HNK
Autor:
Objavljeno: 24. svibanj 2017. u 10:19 2017-05-24T10:19:22+02:00

ZAGREB Baletni ansambl Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba na scenu postavlja baletnu inačicu najslavnijeg dramskog djela Miroslava Krleže »Gospoda Glembajevi« iz 1929. godine. Balet na glazbu Ludwiga van Beethovena i Sergeja Rahmanjinova praizvedbu će imati 30. svibnja na pozornici HNK-a i praktički je autorsko djelo Lea Mujića koji je koreograf i redatelj te autor libreta i glazbenog izbora.

Uprizorenje predstavlja velik izazov ne samo za autora i njegove suradnike – dramaturga Ivan Lea Lemu, scenografa Stefana Katunara i kostimografkinju Manuelu Paladin Šabanović – nego i za cijeli ansambl koji se upušta u pravu umjetničku pustolovinu – ističu u HNK-u.

U velikom cjelovečernjem baletu sudjeluje gotovo cijeli ansambl, a u glavnim ulogama nastupaju: Guilherme Gameiro Alves/ George Stanciu kao Ignjat Glembay; Natalia Horsnell/ Iva Vitić Gameiro/ Edina Pličanić kao Barunica Castelli Glembay; Takuya Sumitomo/ Andrea Schifano/ Balint Rauscher kao Leone Glembay; Catarina Meneses/ Rieka Suzuki/ Pavla Pećušak kao sestra Angelika Glembay te Andrea Schifano/ Takuya Sumitomo kao Dr. iuris Puba Fabriczy Glembay.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.