Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Svečani završetak

Festival pučkog teatra: Trostruka nagrada Teatru Exit i SHAKEspeareu na EXit

Festival pučkog teatra: Trostruka nagrada Teatru Exit i SHAKEspeareu na EXit
Festival pučkog teatra: Trostruka nagrada Teatru Exit i SHAKEspeareu na EXit
Autor:
Objavljeno: 2. srpanj 2019. u 10:01 2019-07-02T10:01:58+02:00

ČAVLE/OMIŠALJ - Proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada najboljima, na Trgu Prikešte u Omišlju svečano je završen 19. Festival pučkog teatra Čavle - Omišalj, na kojem je trostruku nagradu dobio Teatar Exit za predstavu »SHAKEspeare na EXit«. Ocjenjivački sud dodijelio je nagradu za najbolju predstavu u cjelini upravo predstavi »SHAKEspeare na EXit«, nagrada za najbolje redateljsko ostvarenje pripala je Matku Ragužu za istu predstavu, dok je nagrada za najbolju mušku ulogu pripala Živku Anočiću u istoj predstavi.

Publika je za najbolju predstavu odabrala »Pokopaj me nježno« Teatra Kerekesh, a nagradu za najbolju žensku ulogu ravnopravno dijele Barbara Nola, Nataša Dangubić i Lada Bonacci za uloge u predstavi »Miris lovine« Kazališta Moruzgva. Ove je godine ocjenjivački sud dodijelio posebno priznanje za autentični glumački izričaj Vjekoslavu Bakašunu, članu Ansambla Intermezzo za ulogu barba Frana u predstavi »Tiramola«.

Festival je zatvoren pred ispunjenim gledalištem na trgu Prikešte u Omišlju, nakon odigrane posljednje predstave »Aplauz varalici« Željka Königsknechta. U glazbenom dijelu programa nastupili su sopci KUD-a »Ive Jurjević« te ženska klapa Vejanke. Načelnice dviju općina, Općine Omišalj Mirela Ahmetović i Općine Čavle Ivana Cvitan Polić, još jednom su istaknule posebnost ovog Festivala koji predstavlja plod kulturne suradnje dviju jedinica lokalne samouprave. U ime Primorsko-goranske županije publici se obratila Koraljka Vahtar Jurković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu