Jedanaest predstava

Festival Mladi glumci gradu Rijeci donosi predstave, koncerte i filmove

Kim Cuculić

Premijeru će imati diplomska predstava »Ljepotica iz Leenanea«



RIJEKA Festival Mladi glumci gradu Rijeci – MI SMO TU bit će održan od 4. do 10. veljače, u organizaciji studenata studija Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.


Manifestacija će se odvijati na pet lokacija u gradu: u Filodrammatici, Palachu, Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Galeriji Kortil te u Book caffeu »Dnevni boravak«.


Ove godine na programu je jedanaest predstava, a bit će izvedena i tri koncerta, prikazat će se kratki filmovi te otvoriti izložba studenata primijenjenih umjetnosti APURI-ja »Žene u umjetnosti«. Svečano otvorenje je danas u 18.30 u Galeriji SKC izložbom studenata, a u 19.30 slijedi predstava »Dobri čovjek iz Sečuana« u Filodrammatici.




Reprizno će biti izvedena prošlogodišnja uspješnica – »Bert Cabaret« prema poeziji Bertolta Brechta, a publika će imati priliku tijekom intenzivnih tjedan dana gledati i novije predstave rađene u suradnji s HNK-om Ivana pl. Zajca (»Naš odgoj« i »Cabaret« sastava Žlice i gitara), kao i premijeru intrigantne diplomske predstave »Ljepotica iz Leenanea« M. McDonagha.


Uz nekoliko monodrama (»Cabaret Valeska«, »Utopia«, »Medea Redux«) moći će se gledati i scenske minijature za mlade (jednočinka »Medvjed« A. P. Čehova). Bit će održani koncerti grupe ONO iz Zagreba, zbora VINS iz Rijeke te grupe Ze iz Varaždina.


Festival Mladi glumci gradu Rijeci – MI SMO TU pokrenuli su studenti diplomskog i preddiplomskog studija Gluma i mediji u listopadu 2016. godine, pod mentorstvom profesora Lenke Udovički i Rade Šerbedžije. Program se realizira uz potporu Grada Rijeke, Studentskog kulturnog centra i Saveza udruga Molekula. Više podataka može se naći na: https://www.facebook.com/ mggrijeka/ i https://instagram.com/mggrijeka/, a ulaz na sve programe je besplatan.