Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 1
Sutra: 17° 17° 1
14. studenoga 2018.
"Šeherezada" i "Carmen"

Dvostruka baletna premijera u petak u riječkome HNK

Snimio Roni BRMALJ
Snimio Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 7. travanj 2015. u 14:21 2015-04-07T14:21:44+02:00

Nova baletna predstava sastavljena od »Šeherezade« Nikolaja Rimski-Korsakova u koreografiji Lea Mujića i »Carmen« Georgesa Bizeta u koreografiji Ronalda Savkovića, premijerno će biti izvedena u petak, 10. travnja u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare

RIJEKA Nova baletna predstava sastavljena od »Šeherezade« Nikolaja Rimski-Korsakova u koreografiji Lea Mujića i »Carmen« Georgesa Bizeta u koreografiji Ronalda Savkovića, premijerno će biti izvedena u petak, 10. travnja u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.

Ravnatelj Opere i glavni dramaturg HNK Marin Blažević kazao je da je uprava kazališta svjesno odlučila da se »Carmen« ove sezone premijerno izvede i kao komorna opera s izraženim elementima scenskog pokreta i kao baletna predstava.

»Željeli smo jednom od najpopularnijih djela pristupiti iz dviju različitih perspektiva«, istaknuo je.

Ravnatelj riječkoga Baleta Ronald Savković rekao je da su dva baletna djela »Carmen« i »Šeherezadu« nastojali povezati kostimografijom i scenografijom, premda je riječ o dvjema predstavama različitog scenskog i izvedbenog pristupa.

U ulozi Šeherezade nastupit će Marta Kanazir, a u toj će predstavi uz nju plesati Balasz Baranyai, Svebor Zgurić, Paula Rus, Balint Rauscher, Tamara Szilagyi, Owen Lane i drugi.

Tamara Szilagyi plesat će i naslovnu ulogu u premijernoj izvedbi »Carmen«, a uz nju će nastupiti Cristina Lukanec, Andrei Köteles, Balint Rauscher, Daniele Romeo i drugi.

Scenograf obaju predstava je Dalibor Laginja, a kostimograf Aleksandar Nošpal.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka