Ogroman interes

Događaj koji se ne propušta: Za novogodišnje koncerte u HNK-u traži se karta više

Doris Žiković



RIJEKA Zbog iznimno velikog interesa publike, na programu riječkog HNK Ivana pl. Zajca su čak četiri koncerta Novogodišnja koncerta, odnosno uz izvedbe 28, 29. i 30., dodana je i ona 27. prosinca, sve s početkom u 20 sati. Orkestrom Opere riječkog Kazališta ravnat će maestro Yordan Kamdzhalov, karizmatična dirigentska zvijezda.


Na atraktivnom programu četiriju koncerata naslovljenih »Od menueta i valcera do bolera« naći će se redom plesna djela ili plesom inspirirane kompozicije najvećih svjetskih skladatelja. Na repertoaru je Menuet i Farandola iz Bizeove druge suite »Arležanka«, a potom slijede tri kompozicije Petra Iljiča Čajkovskog: Poloneza iz opere »Evgenij Onjegin«, te Valcer cvijeća i Trepak (Ruski ples) iz baleta »Orašar«.


Prvi dio koncerta zaključit će Ravelov »Bolero«. Drugi dio započinje Mađarskim plesom br. 5 Johannesa Brahmsa, a nastavlja se Valcerom iz suite »Maskerada« i Plesom sablji iz baleta »Gayane« Arama Hačaturjana. Završni dio pripao je Johannu Straussu Sinu, njegovoj Tik-Tak polki, valceru »Ruže s juga« i još jednoj polki, Auf zum tanze, tena kraju nezaobilazni dodatak…