Neformalno obrazovanje

Dobra vijest za ljubitelje plesa: Zajčev baletni studio ponovo otvara svoja vrata

Kim Cuculić

Jedan od pedagoga je Andrei Köteles (u sredini) / Foto HNK Ivana pl. Zajca

Jedan od pedagoga je Andrei Köteles (u sredini) / Foto HNK Ivana pl. Zajca

U svojim redovnim oblicima nastave Baletni studio upoznat će učenike s čarolijom baletnog i suvremenog plesnog jezika, te razvijati kreativnost kroz improvizacijske tehnike



RIJEKA Za one koji se žele baviti baletom stiže dobra vijest: Baletni studio HNK-a Ivana pl. Zajca ponovo otvara svoja vrata i ima namjeru okupiti polaznike u dobi od 14 godina naviše i pružiti im neformalno obrazovanje u klasičnom i suvremenom baletu.


U svojim redovnim oblicima nastave Baletni studio upoznat će učenike s čarolijom baletnog i suvremenog plesnog jezika, te razvijati kreativnost kroz improvizacijske tehnike.


U dodatnim oblicima nastave uključit će ih u vlastitu scensku izvedbu putem kontinuiranih produkcija.Oslonac Baletnog studija bit će njegovi iskusni pedagozi: Irina Köteles i Andrei Köteles za klasični balet, te Michele Pastorini i Hugo Rodrigues za suvremeni ples.




Nastava će se održavati tri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda i petak) od 18 do 19.30 sati u prostoru Baleta HNK-a Ivana pl. Zajca. Naglasak u radu plesnih pedagoga je, s jedne strane, stvaranje svijesti o samosvojnosti klasičnog baleta, a s druge strane, u otvaranju kanala koji koncepte suvremene plesne tehnike usko povezuju s drugim estetsko-umjetničkim područjima.


Stručno vođeni kroz sadržaj studija koji je usklađen s uzrastom polaznika, njihovim dobnim psihofizičkim mogućnostima i tematskim aspiracijama, učenici će ovim programom dobiti adekvatnu pripremu koja je potrebna za upis na akademije u području plesne umjetnosti.


Zainteresirani su pozvani na dane otvorenih vrata 17., 18. i 19. lipnja u baletnoj dvorani HNK-a Ivana pl. Zajca (Strossmayerova 1) i to od 17 do 18 sati za klasični balet, a potom od 18.15 do 19.15 sati za suvremeni balet. Nastava počinje 16. rujna.