Inspirirano Brechtom

Doba glamura, ali i sukoba: Predstava ‘Bert Cabaret’ odigrana u Grožnjanu

Portal Novilist.hr

Foto Glas Istre

Foto Glas Istre



Veliki broj posjetitelja u toploj noći na ljetnoj grožnjanskoj terasi uživao je u zanimljivoj predstavi “Bert Cabaret” koja je prvi put odigrana u Istri, javlja Glas Istre.


Predstava je inspirirana književnim, političkim, revolucionarnim, ali i kazališnim radom Bertolta Brechta, a u predstavi su korištene njegove izabrane pjesme.


U toj glazbenoj, scenskoj i plesnoj predstavi glumci su posjetitelje podsjetili na doba glamura dvadesetih godina prošlog stoljeća, na doba klasnih borbi, buržoazije, proletarijata, sukoba vladajućih ideologija, društvene nepravde, moralnog djelovanja i odgovornosti.




U predstavi su igrali Sendi Bakotić, Sara Blažić, Ana Marija Brđanović, Marta Čaržavec, Ivan Čulo, Martin Grđan, Mario Jovev, Tonka Mršić, Gala Nikolić, Anja Sabol, Deni Sanković, Romina Tonković, Vanda Velagić i Nataša Veselinović.


Svi su oni predstavu radili pod mentorskom palicom Lenke Udovički (koja je predstavu i režirala) i Rade Šerbedžije. Za dovođenje predstave u Grožnjan angažirala se Miranda Legović, u organizaciji Općine Grožnjan i JM Hrvatske.