HKD na Sušaku

Dani komedije, smijeha i glazbe od 10. listopada: Anđelkin Andrija otvara sezonu

Ivana Kocijan

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Zbog velikog zanimanja publike prva predstava »Zlatni lančić od bižuterije« bit će održana u HKD-u na Sušaku, i to u dva termina, u 19 i 21 sat



RIJEKA Zahvaljujući Danima komedije, smijeha i glazbe u Teatrinu nad Urom riječku publiku u mjesecima koji slijede očekuje puno smijeha i dobre zabave, uz poznata glumačka imena i predstave koje su oduševile publiku.


Ovosezonski program počinje u ponedjeljak 10. listopada dvostrukom dozom komedije – humorističnom monodramom »Zlatni lančić od bižuterije« u izvedbi beogradskog glumca Andrije Miloševića koji je televizijskim gledateljima najpoznatiji po ulozi u popularnom sitcomu »Andrija i Anđelka«. Zbog velikog zanimanja publike, predstava će biti održana u HKD-u na Sušaku. Izvedba koja počinje u 21 sat već je rasprodana pa je dodan još jedan termin, u 19 sati. Cijena ulaznice iznosi 90 kuna za parter i 70 kuna za balkon.


U subotu 15. listopada u Teatrinu nad Urom nastupit će poznata beogradska glumica i jazz pjevačica Suzana Petričević s nagrađivanom hit-monodramom »Posljednja šansa«, satirom na temu jeftinog žanra televizijskog reality showa. Slavni srbijanski glumac Milan Lane Gutović riječkoj će se publici u Teatrinu predstaviti 11. studenoga s cabaret showom »Obično veče«, kultnom predstavom kojom je obišao sve kontinente.




U utorak 29. studenog u Teatrinu će biti održana večer klasične i filmske glazbe u izvedbi riječkog ansambla ProfesoRI kojima će to biti prvi nastup u Rijeci. Do kraja godine posjetitelje Teatrina nad Urom očekuje i popularna komedija »Ja tata« u izvedbi zagrebačkog glumca Rakana Rushaidata koja je na rasporedu 15. prosinca.



Ulaznice je u pretprodaji moguće kupiti na web-stranici mojekarte.hr, u Foto reviji (Užarska 28), u caffe baru Nad urom i Dallas Music Shopu u Rijeci, u New Soundu u Matuljima te u Komunalnom društvu Kostrena.



Dane komedije, smijeha i glazbe organizira Novi Korzo d.o.o. čiji je direktor Žarko Diminić podsjetio da je projekt Teatrin nad Urom počeo u listopadu prošle godine te da su u prvoj sezoni, tijekom koje je izvedeno 15 predstava, umjetnički voditelji programa bili Ksenija Prohaska i Sandro Damiani.


Organizatorica Alida Diminić istaknula je da nova sezona za sada broji četiri predstave za koje vlada veliko zanimanje, tako da su neke od njih već dobile novo mjesto održavanja – HKD na Sušaku. Ove godine stručna je suradnica programa Gordana Klimko koja je napomenula da će Riječani moći uživati u popularnim predstavama koje, izuzev komedije »Ja tata«, još nisu izvedene pred riječkom publikom. Osim kazališnog programa, u planu su i glazbene te plesne večeri koje će biti organizirane u suradnji s Elijom Bašanom i njegovom plesnom školom.