"Jazz petkom na Zametu"

Jazz pijanist Roberto Magris nastupio u Rijeci

Hina

Ugledni talijanski jazz pijanist, skladatelj i aranžer Roberto Magris u petak navečer je u Rijeci održao koncert kao član Roberto Magris – Dennis Raz Quarteta

RIJEKA Ugledni talijanski jazz pijanist, skladatelj i aranžer Roberto Magris u petak navečer je u Rijeci održao koncert kao član Roberto Magris – Dennis Raz Quarteta.  

Koncert je održan u Baptističkom centru Rijeka u sklopu programa »Jazz petkom na Zametu«.


 Roberto Magris je rođen 1959. godine u Trstu, nastupao je u više od 40 zemalja na pet kontinenata u vrhunskim jazz klubovima, kazalištima i na festivalima.


 Surađivao je svirajući i snimajući s jazz velikanima poput Arta Davisa, Herba Gellera, Alberta »Tootiea« Heatha, Idrisa Muhammada, Sama Reeda, Briana Lyncha. Vodio je skupine Gruppo Jazz Marca, The Roberto Magris Trio/Quartet/Quintet/Europlane, The Dma Urban Jazz Funk, The Alfabeats Nu Jazz i Europlane Orchestra.




 U novije vrijeme je svirao i snimao s MUH triom, sa sjedištem u Pragu te snimao i producirao jazz albume u Kansas Cityju u SAD. 2007. godine je dobio nagradu Gradskog vijeća toga grada za doprinos jazz glazbi.


 Denis Razumović – Raz je hrvatski jazz saksofonist iz Rijeke. Školovao se na Glazbenoj akademiji u Grazu, sudjelovao s brojnim sastavima te je jedan od osnivača festivala Jazz Time u Rijeci. Uz njih dvojicu, u kvartetu sviraju i kontrabasist Mario Cogno i bubnjar Sandro Legan.