Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. siječnja 2020.
Otvorenje 'Tanzanije'

foto Oči u oči s divljim životinjama: Izložba Saše Poldana privukla brojne poznate Riječane

Snimio Ivica TOMIĆ
Snimio Ivica TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 5. listopad 2018. u 19:38 2018-10-05T19:38:00+02:00

Nikad se dosad nisam bavio divljim životinjama kao temom, a ići u Tanzanjiu ,a ne snimiti ih bilo bi čudno, kazao je riječki odvjetnik i fotograf

RIJEKA U showroomu Babaloo design danas je otvorena  izložba fotografija poznatog riječkog odvjetnika i fotografa Saše Poldana naslovljena Tanzanija.

Uzvanici među kojima je bio i velik broj poznatih Riječana, osim u fotografijama vrsnog fotografa, imali su priliku uživati i u kulinarskim delicijama i finim vinima.

Izložbu je otvorio vlasnik showrooma Babaloo design Alex Pilepić koji se prigodnim uvodnim govorom obratio  gostima, a potom je i sam autor kazao nešto više o svojim fotografijama.

fo410ti0
Izložba fotografija Saše Poldana / Snimio Ivica TOMIĆ

– Ovo mi je šesta  izložba po redu i za razliku od dosadašnjih izložbi koje su u pravilu bile postavljene u klasičnom galerijskom prostoru i muzejima, koji su sami po sebi hladni prostori namijenjeni isključivo izlaganju, ovaj prostor je jednak dnevnom prostoru u kojem bi fotografija i trebala živjeti. Druga specifičnost je način na koji sam u prednjem dijelu salona izložio fotografije, koji savršeno odgovara tehnici crno-bijele fotografije koju sam ovaj put koristio u svom umjetničkom izražavanju. Sam način predstavljanja je klasičan postupak vješanja koji se koristio za izradu crno-bijelih fotografija, objasnio je Poldan i nastavio:

– Nikad se dosad nisam bavio divljim životinjama kao temom, a ići u Tanzanjiu, a ne snimiti ih bilo bi čudno. Cilj mi je bio diviti se motivu i snimiti njihovu veličanstvenost što vjerujem da se vidi na fotografijama. Fotografirao sam većinom iz džipa jer se zbog opasnosti ne smije izlaziti, no ja u svom stilu nisam odolio a da ne izađem i fotografiram ih iz nešto bližeg rakursa, pohvalio se Poldan koji je bio nazočan i prilikom razvijanja fotografija i printanju u Zagrebu.

fo410ti21
Izložba fotografija Saše Poldana (2. dio) / Snimio Ivica TOMIĆ

– Uvijek tome polažem veliku pažnju kako bi standardi bili visoki, kazao nam je Poldan.

Prisutni su se i sami mogli uvjeriti da je autor u nekim trenucima doista bio vrlo blizak divljim životinjama i gledao ih u oči, što cijeloj priči daje posebnu čar.       

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.