Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
29. siječnja 2020.
"Da se nikada ne zaboravi"

foto Izložba fotografija "Srebrenica – Memento" na Korzu

Snimio Ivica TOMIĆ
Snimio Ivica TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 2. srpanj 2018. u 15:12 2018-07-02T15:12:00+02:00

Izložba, koja će biti otvorena do 15. srpnja, sastoji se od 20 umjetničkih fotografija, koje kronološki prikazuju stradanje Srebrenice, a koje je za izložbu pripremio Ivan Vranjić

RIJEKA Na riječkom Korzu otvorena je izložba fotografija »Srebrenica – Memento«, kao dio manifestacije »Srebrnica svijetom hodi«, koju organiziraju Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Rijeke i Udruga mladih Bošnjaka prijatelja Grada Rijeke i PGŽ-a, uz podršku Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te Kulturnog društva Bošnjaka Ljiljan.

Riječ je o manifestaciji koja se održava sedmu godinu za redom, kojom se odaje počast žrtvama Srebrenice i šalje poruka budućim generacijama: »Da se nikada ne zaboravi«, povodom 23. godišnjice od genocida u Srebrenici, stravičnog zločina u kojem je u samo nekoliko dana ubijeno više od osam tisuća civilnog stanovništva.

Izložba, koja će biti otvorena do 15. srpnja, sastoji se od 20 umjetničkih fotografija, koje kronološki prikazuju stradanje Srebrenice, a koje je za izložbu pripremio Ivan Vranjić.

Većinu fotografija snimili su 1995. godine Ahmet Bajrić Blicko i Esad Lukač, ali dio izložbe čine i novije fotografije Srebrenice, koje je snimio Ivan Vranjić, boraveći u dva navrata u Srebrenici.

RI0207TI6

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.