Austrijska umjetnica

Izložba »Slippery Copies« Susanne Flock u HDLU

Hina

Izložba Susanne Flock donosi njezinih dvadeset novijih video uradaka koji se bave složenošću osjetila opipa u kontekstu zaslonskih digitalnih medija, a strukturirana je na temelju kretanja internetskom mrežom.



ZAGREB U Domu hrvatskih likovnih umjetnika u petak se otvaraju dvije izložbe – multimedijalna izložba »Slippery Copies« austrijske umjetnice mlađe generacije Susanne Flock u Galeriji PM i »La fine del nuovo/The End of the New« u Galeriji Prsten.


Izložba Susanne Flock donosi njezinih dvadeset novijih video uradaka koji se bave složenošću osjetila opipa u kontekstu zaslonskih digitalnih medija, a strukturirana je na temelju kretanja internetskom mrežom.


»Internet i stvarni život spojili su se u tolikoj mjeri da je razlika među njima postala gotovo zastarjela, a tehnike virtualnog sve više dobivaju na društvenom i kulturnom značaju«, izjavila je uoči izložbe ta mlada umjetnica iz Graza.


»Izložba Slippery Copies bavi se promjenjivom dimenzionalnošću digitalnog i posljedičnim mogućnostima bavljenja potpuno novim kontekstima značenja«, dodala je.Po riječima Branke Benčić, kustosice izložbe, autorica je svoje istraživanje u polju vizualnih i društvenih fenomena usmjerila na kompleksne odnose tijela te medijskog i tehnološkog okruženja koje ga uokviruje.

»Njezin rad temelji se na istraživačkoj praksi i konceptualnom pristupu i kombiniranje eksperimentalnih produkcijskih strategija u različite umjetničke formate (video, instalacija, objekt, tekst), a bavi se fenomenom post-interneta i interesom za pokretne slike, propitujući proizvodnju i manifestaciju jezičnih, znakovnih sustava, kao i značenjem i utjecaj digitalnog krajolika«, ustvrdila je.


Izložba će biti otvorena do 26. veljače.


U Galeriji prsten otvara se izložba »La fine del nuovo/The End of the New«, međunarodni putujući projekt koji izložbom kroz gradove Italije, Slovenije i Hrvatske, predstavlja brojne hrvatske i međunarodne umjetnike domaćoj i inozemnoj sceni.


Projekt je pokrenula udruga za kulturu NEO Associazione iz Udina pod vodstvom predsjednika udruge i istaknutog kustosa Paolo Toffoluttia, s naglaskom na suvremenu i politički angažiranu umjetničku praksu.


Izlažu Aurelio Andrighetto, Annalisa Avon, Primozˇ Bizjak, Maria Grazia Cantoni, Carlo Dell’Acqua, Gino D’Ugo, Emilio Fantin, Matteo Fato, Igor Grubić, Silvia Hell, Sandro Mele Luca Galofaro, Sandro Mele and Luca Galofaro, Andrea Morucchio, Andrea Pertoldeo, Robert Pettena, Francesca Piovesan, Francesca Piovesan, Luca Scarabelli, Enrico Siardi, Daniela Spaletra, Saverio Tonoli, Goran Trbuljak, Enrico Vezzi i Luigi Viola.


Dosad je održano nekoliko izložbi u Italiji i Sloveniji, a zagrebačka izložba će biti otvorena do 12. ožujka.