Izloženi studentski radovi

Akademija primijenjenih umjetnosti upriličila završnu izložbu

Kim Cuculić

S otvorenja izložbe / Snimio Damir ŠKOMRLJ

S otvorenja izložbe / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Uz tradicionalne umjetničke predmete iz slikarstva, kiparstva, grafike i crtanja, predstavljaju se i studentski radovi izbornih predmeta s područja; mozaika, stakla, nakita, objekata za tijelo i prostor, kostimografije, scenografije, grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija, fotografije, videa i novih medija



RIJEKA Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci od svojeg osnivanja 2005. godine, i preseljenja na sveučilišni kampus, široj javnosti, već tradicionalno, nudi uvid u recentne studentske radove svih studijskih godina, nastalih u tekućoj akademskoj godini putem završnih izložbi studentskih radova.


Ovogodišnja završna izložba studentskih radova preddiplomskih studija i prve godine medijskih umjetnosti i praksi, otvorena je u centralnom prostoru Akademije, ispred dekanata u glavnom izlagačkom prostoru, gdje se kontinuiranim izlagačkim programom predstavljaju radovi studenata pod mentorstvom profesora i asistenata, alumni studenata i polaznika organiziranih nastava cjeloživotnog obrazavanja.


Za završnu izložbu studentskih radova nastalih u akademskoj 2015./16. godini, cjelokupni je prostor Akademije u službi izložbenog prostora kroz svoju prostornost ponudio pregled studentskih radova po katedrama: za slikarstvo, kiparstvo, grafiku, crtanje i intermediju studijskih programa primijenjenih umjetnosti i likovne pedagogije preddiplomskih studija.




Predstavljajući različite studijske programe kroz raznovrsne medije, prikazom postignutog nivoa studentskih vještina, stečenih znanja i iskustva, fuzioniranjem tradicionalnog sa suvremenim, studenti su zajedno sa svojim mentorima ponudili uvid budućim upisanim studentima kako i na koji način se odvija proces rada na pojedinom nastavnom predmetu.


Uz tradicionalne umjetničke predmete iz slikarstva, kiparstva, grafike i crtanja, predstavljaju se i studentski radovi izbornih predmeta s područja; mozaika, stakla, nakita, objekata za tijelo i prostor, kostimografije, scenografije, grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija, fotografije, videa i novih medija.


Studentski radovi mogu se pogledati do 23. lipnja na Akademiji, i potom na završnoj izložbi studentskih radova diplomskih studijskih programa koja će biti otvorena 28. lipnja s početkom u 20 sati u Galeriji »Kortil«.