Festival Virski

Fotografije Branka Kukurina na festivalu u Baru

P. N.

NL arhiva

NL arhiva

Na međunarodnom festivalu umjetnosti Virski 2016. – Putevi umjetnosti u Baru i Virpazaru u Crnoj Gori, uz likovne umjetnike – kipare, slikare, grafičare, fotografe iz Njemačke, Poljske, BiH, Slovenije, Bugarske, Srbije i Crne Gore, sudjeluje sa svojim fotografijama kao predstavnik Hrvatske i umjetnički fotograf iz Kastva Branko Kukurin



BAR Na međunarodnom festivalu umjetnosti Virski 2016. – Putevi umjetnosti u Baru i Virpazaru u Crnoj Gori, uz likovne umjetnike – kipare, slikare, grafičare, fotografe iz Njemačke, Poljske, BiH, Slovenije, Bugarske, Srbije i Crne Gore, sudjeluje sa svojim fotografijama kao predstavnik Hrvatske i umjetnički fotograf iz Kastva Branko Kukurin.


– Namjera pokretača festivala je da se premosti jaz između likovnih  stvaralaca, da se osvijetli i produbi spoznaja svrhe umjetničkog stvaralaštva, da se upoznaju i povežu umjetnici iz okruženja i svijeta sa ovim podnebljem. Također, namjeravamo povezati umjetnike raznih opredjeljenja i raznih meridijana. Sudeći po odazivu umjetnika, ovaj drugi po redu festival sigurno će ostvariti  svoju ideju povezivanjem umjetnika i umjetnosti na puno širim prostorima nego što su razne regionalne uglavnom zatvorene sredine – kaže autor projekta Petar Vujošević.