Sajam knjiga

“Figo uči čitati” osvojio zlatnu nagradu u Frankfurtu

Hina

Edukativnom kompletu radnih materijala autorice Vesne Jelušić »Figo uči čitati«, namijenjenu predškolskoj dobi, nagradu je dodijelilo natječajno povjerenstvo u kojem su Europsko udruženje izdavača udžbenika (EEPG), Međunarodna organizacija za istraživanje udžbenika i edukativnih materijala (IARTEM) i Frankfurtski sajam knjiga



ZAGREB – Izdavačka kuća Profil International osvojila je na Frankfurtskom sajmu knjiga zlatnu nagradu u kategoriji edukativnih izdanja za predškolski odgoj za izdanje »Figo uči čitati«.


Edukativnom kompletu radnih materijala autorice Vesne Jelušić »Figo uči čitati«, namijenjenu predškolskoj dobi, nagradu je dodijelilo natječajno povjerenstvo u kojem su Europsko udruženje izdavača udžbenika (EEPG), Međunarodna organizacija za istraživanje udžbenika i edukativnih materijala (IARTEM) i Frankfurtski sajam knjiga, izvijestio je danas Profil.


Hrvatska je u utrci za nagradu jake konkurente imala u Finskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Španjolskoj, Švicarskoj, Irskoj, Estoniji, Češkoj, Portugalu, Sloveniji, Mađarskoj, Litvi, Norveškoj i Danskoj, stoji u priopćenju.




»Listići ‘Figo uči čitati’ na zanimljiv i zabavan način potiču razvoj jezičnih vještina govorenja i slušanja te pripremaju djecu za čitanje i pisanje«, naglasila je Maja Križman-Roškar, Profilova urednica predškolskih izdanja i razredne nastave, podsjetivši da je taj nakladnik 2010. dobio srebrnu nagradu za najbolji europski udžbenik.


Osim za »Figo uči čitati«, Profil je u Frankfurtu za udžbenik hrvatskog jezika za treći razred osnovne škole »Priča o jeziku 3« autorica Vesne Budinski, Gordane Ivančić, Martine Diković i Martine Kolar dobio Merit Award.