2017 China-CEEC Cultural Season

Elvis Stanić Group pozvan na turneju u Kinu

P. N.

NL arhiva

NL arhiva

Kineska kulturna delegacija posjetila je Hrvatsku u lipnju i tada je u Rijeci, u Mramornoj dvorani Guvernerove palače, održan koncert na kojem su se članovima delegacije predstavili riječki jazz glazbenici, da bi gosti taj koncert ESG-a   proglasili najboljim što su tom prilikom čuli u Europi



OPATIJA Gitarist i jazz glazbenik Elvis Stanić dobio je poziv, uključujući i njegovu glazbenu skupinu Elvis Stanić Group, za turneju u Kini u sklopu projekta »2017 China-CEEC (Central and Eastern European Countries) Cultural Season«. Poziv im je uputio potpredsjednik i glavni tajnik kineske nacionalne jazz asocijacije (Chinese Jazz Association) Adam Yong Huang.


Kineska kulturna delegacija posjetila je Hrvatsku u lipnju i tada je u Rijeci, u Mramornoj dvorani Guvernerove palače, održan koncert na kojem su se članovima delegacije predstavili riječki jazz glazbenici, da bi gosti taj koncert ESG-a   proglasili najboljim što su tom prilikom čuli u Europi.


Projekt »2017 China – CEEC Cultural Season« cjelogodišnji je program koji obuhvaća više kineskih gradova i najznačajnijih festivala.


Osim poziva ESG-u, Chinese Jazz Association preporučila je udrugu Liburnia jazz, čiji je Stanić predsjednik, kineskom ministarstvu kulture kao kvalificiranog CEEC partnera koji je pozvan da predloži programe i oblike međusobne kulturne suradnje kineske i hrvatske strane.