Mediji, propaganda i sistem

Chomsky najčitaniji na besplatnim elektoničkim knjigama

Hina

Ta knjiga američkog filozofa i lingvista istodobno je objavljena i u tiskanom izdanju, te je u ovih deset godina, bez obzira na dostupnost besplatne elektroničke inačice, rasprodano i prvo i drugo izdanje, a ljubiteljima papirnatih knjiga dostupna je u svom trećem izdanju



ZAGREB – Knjiga Noama Chomskog »Mediji, propaganda i sistem« najčitanija je besplatna elektronička knjiga u Hrvatskoj u posljednjih deset godina, a samo deset najpopularnijih naslova čitalo je više od 220.000 posjetitelja, izvijestilo je danas Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM).


Ističući kako je knjiga Chomskog uvjerljivo najčitaniji naslov, DPKM navodi da ju je od 16. lipnja 2003. do svibnja 2013. pročitalo više od 70.000 čitatelja na mrežnim stranicama projekta »Besplatne elektroničke knjige« (www.elektronickeknjige.com), u suradnji s projektom »Što čitaš?« .


Ta knjiga američkog filozofa i lingvista istodobno je objavljena i u tiskanom izdanju, te je u ovih deset godina, bez obzira na dostupnost besplatne elektroničke inačice, rasprodano i prvo i drugo izdanje, a ljubiteljima papirnatih knjiga dostupna je u svom trećem izdanju.




Najpopularniji među elektroničkim knjigama bili su zbornici »9 priča« i »fak:yu« te knjige Krešimira Pintarića »Tour de force«, Roberta Mlinarca »Tkači snova«, Tomislava Bogdana »Pristajanje«, Roberta Roklicera »Kako se ubiti«, Romana Simića »Mjesto na kojem ćemo provesti noć«, zbornik »Anarhizam i nasilje« te François duc de La Rochefoucault »Maksime«.


Napominjući kako je tijekom prvih pet mjeseci ove godine objavljeno osam novih naslova, DPKM do kraja godine najavljuje objavljivanje još šest novih besplatnih naslova, a među njima i knjige Borisa Becka, Nikice Gilića, Zorana Krušvara, Gordana Nuhanovića i Dražena Šimleše.