Jazz u Zagrebu i Splitu

Borna Šercar i Anat Cohen u Vip Clubu

Davor Hrvoj



ZAGREB U svojem petom koncertnom gostovanju u Hrvatskoj slavna će izraelska jazz glazbenica Anat Cohen sa svojim kvartetom večeras nastupiti u splitskom HNK, a sutra u zagrebačkom Vip Clubu.


Članica uglednih sastava i voditeljica vlastitog, Anat Cohen je cijenjena klarinetistica, tenor saksofonistica, flautistica i skladateljica koja već godinama zauzima najviše pozicije na ljestvicama uglednih glazbenih časopisa.


Lani je zasjela na prvo mjestu među klarinetistima u glasovanju kritičara i čitatelja časopisa »DownBeat« i »JazzTimes«, kao i na listi međunarodne Udruge jazz novinara koja ju je i ove godine uvrstila na prvo mjesto. 




   Večeras pak u Vip Clubu nastupa sastav Borna Šercar‘s Jazziana Croatica – bit će to koncertna promocija CD-a »Nehaj« zahvaljujući kojem je na ovogodišnjoj dodjeli osvojio nagradu »Porin« za najbolju skladbu jazz glazbe.


Istodobno će biti održana i »instant« izložba Šercarovih slika koja je zamišljena kao instalacija u prostoru, u trajanju jednog dana. Tako će ovaj svestrani umjetnik predstaviti svoje glazbeno i likovno stvaralaštvo u protekloj godini.