Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
31. ožujka 2020.
Reagiranje

Zdenko Košutić: 'Nisam bio uključen u nikakav šverc oružja'

Objavljeno: 20. prosinac 2019. u 8:50 2019-12-20T08:50:01+01:00

Dana 21. studenog 2019. godine na portalu Novlist.hr objavljen je članak pod naslovom "Istraga o ilegalnoj nabavi oružja; Šestorica prijavljena zbog šverca oružja u helikopteru".

U naprijed citiranom članku navedeno je slijedeće: "Portali neslužbeno navode i imena šestorice umiješanih u ovaj šverc oružja iz Vojne baze u Zemuniku. Riječ je, kažu, o vojnim pilotima Ivanu Krizmanu, Zdenku Košutiću i Domagoju Nekiću, dok su od civila prijavljeni Mišel Pavlović iz Bibinja, te bivši dogradonačelnijk Zadra Ivica Vlakić i Mladen Bencun iz Zadra."

Riječ je o potpuno neistinitim, netočnim i neprovjerenim informacijama budući da bojnik Zdenko Košutić nije bio uključen ni u kakav šverc oružja niti je to čime dokazano.

Obzirom na navedeno, a temeljem odredbi čl. 40 i čl. 41. Zakona o medijima, gospodin Zdenko Košutić zahtijeva objavu ispravka objavljene informacije, bez promjena teksta ovoga Zahtjeva, na istom ili istovrijednom mjestu, na način da se iz naslova ispravka vidi kako se radi o ispravku objavljene informacije iz predmetnog članka.

Zdenko Košutić 

U Zadru, 9. prosinca 2019. godine po punomoćniku Branimiru Zorici, odvjetniku

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.