Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Predsjednik ŽO SDP-a

Tomislav Zrinski: Nikakvih utjecaja na Veleučilištu nije bilo, niti ih je moglo biti

Tomislav Zrinski: Nikakvih utjecaja na Veleučilištu nije bilo, niti ih je moglo biti
Tomislav Zrinski: Nikakvih utjecaja na Veleučilištu nije bilo, niti ih je moglo biti
Autor:
Objavljeno: 9. listopad 2018. u 15:25 2018-10-09T15:25:10+02:00

U pojedinim elektroničkim medijima ovih dana objavljene su zlonamjerne i tendenciozne tvrdnje bivšeg predsjednika GO SDP-a Gospić Nikole Marasa vezane uz moje obrazovanje na Veleučilištu »Nikola Tesla« u Gospiću, odnosno polaganje ispita iz kolegija matematika.

Odgovorno tvrdim da nikakvih utjecaja po osnovi mog školovanja na navedenom Veleučilištu nije bilo niti ih je moglo biti te da su izneseni navodi u potpunosti neistiniti, a imaju za cilj diskreditirati i obezvrijediti mene kao čovjeka koji se bavi politikom, odnosno javnom djelatnošću.

Iznesene netočne tvrdnje očito su rezultat nagomilanih frustracija spomenutog gospodina Marasa koji, prije par mjeseci u kandidaturi za predsjednika Županijske organizacije, nije dobio povjerenje većine SDP-ovaca u unutarstranačkim izborima.
S obzirom na činjenicu da je svojim nedemokratskim metodama u stranačkom životu grada Gospića pridonio lošem i neodrživom radu stranačke gradske organizacije, ne pridržavajući se pritom Odluka Glavnog odbora, rukovodstvo stranke je raspušteno te će gospodin Maras zbog toga morati odgovarati.

Izneseni stavovi gospodina Nikole Marasa nisu nikakva novost jer je i ranijih godina, po istom principu, raznim prizemnim metodama svojstvenim osobama s lošim društvenim i socijalnim navikama, blatio ne samo mene, nego i druge stranačke drugove i neistomišljenike, nastojeći upravo takvim kvarnim i neljudskim metodama poentirati među članstvom drugih političkih opcija, no to mu ni tamo nije prolazilo.

Posljednji čin puštanja snimke razgovora pri čemu je izmanipulirao stranačkog kolegu da kaže nešto vezano uz moje obrazovanje, čineći to bez njegovog znanja i dopuštenja, nešto je što će očito zainteresirati dio represivnog i pravosudnog sustava.
Naime, gospodin Nikola Maras iskoristio je običan stranački razgovor, snimajući sugovornika bez njegovog znanja i dopuštenja te je snimku razgovora nekoliko godina kasnije i objavio javno na Youtubeu.

Zbog iznošenja laži i kleveta, protiv gospodina Marasa, podnijet ću stoga privatnu tužbu za kazneno djelo protiv ugleda i časti, odnosno sramoćenja, a ovaj slučaj ću prijaviti i policiji kako bi se istražile sve okolnosti vezane uz objavljenu snimku i njezin sadržaj te kako bi se s nalazima istrage upoznalo i Državno odvjetništvo.

Ovom prilikom bih zahvalio brojnim članicama i članovima SDP-a na iskazanoj podršci, kao i onim građankama i građanima koji su mi se javili i također izrazili svoju podršku.

Nadam se da ćemo zajedno, kroz budući stranački rad i pozitivne promjene koje donosi stranačka budućnost, opravdati ukazano povjerenje i podršku, piše u reagiranju koje potpisuje Tomislav Zrinski, predsjednik ŽO SDP-a Ličko-senjske županije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.